STOPPET BARCA: Konstantin Igropulo og de andre Barcelona-spillerne måtte gi tapt mot Daniel Narcisse, Dominik Klein og Børge Lunds Köln.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF VENNENBERND
STOPPET BARCA: Konstantin Igropulo og de andre Barcelona-spillerne måtte gi tapt mot Daniel Narcisse, Dominik Klein og Børge Lunds Köln.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

Lund skrev norsk håndballhistorie med Kiel

Ble første norske mannlige mesterligavinner.

||| Børge Lund skrev norsk håndballhistorie søndag. Kiel-spilleren ble første norske mannlige spiller som vinner mesterligaen i håndball.

Kiel lå i en periode under med seks mål i finalen mot spanske Barcelona, men en mektig og dramatisk sluttspurt sørget for tysk triumf med 36-34.

Etter to finaletap kunne Lund endelig juble over seier i den gjeveste E-cupen.

Lund forlater Köln til fordel for Rhein-Neckar Löwen i sommer. Nordmannen ønsker å spille mer i angrep. I Kiel er det blitt mest forsvarsspill for Lund. Så også i finalen, men de siste ti minuttene fikk Lund være med mer framover.

- Det er helt surrealistisk. Vi sliter gjennom store deler av kampen, og så kommer vi på slutten og da mister de nervene. Vi får i gang forsvarsspillet, vi får i gang målvaktsspillet og da klarer vi å dra det i land, sa Lund til TV 2.

Etter kampen ble det håndgemeng mellom spillere på begge lag.

Det er annen gang Kiel går til topps. De vant også i 2007. Fem finaler er det blitt på Kiel, men tre av dem er endt med nederlag.

Norske Tor Lian delte ut vinnermedaljene. Han er president i Det europeiske håndballforbundet.

(NTB)