Lund Svindal beklager «dritt»-melding på Facebook

- Unnskyld.

IKKE FORNØYD: Aksel Lund Svindal og resten av landets beste alpinister har trent i Argentina de siste ukene, men har vært uheldige med været. Her fra OL i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
IKKE FORNØYD: Aksel Lund Svindal og resten av landets beste alpinister har trent i Argentina de siste ukene, men har vært uheldige med været. Her fra OL i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Alpinkongen Aksel Lund Svindal og landslaget har tilbrakt nesten en måned i strekk i argentinske Ushuaia på treningssamling.

Formålet med å trene i fjellene helt sør i Sør-Amerika er selvsagt gode skiforhold, men varmt og vått vær har ikke gitt Svindal og Co det treningsutbyttet de håpet på da de satte seg på flyet til Argentina.

Facebook-siden sin skrev Lund Svindal i går:

«Å dra et sted i en måned og ha drittforhold nesten hver dag!!! Det er første gang for meg. Og forhåpentligvis siste... Denne september-måneden i Ushuaia er den verste skisamlingen jeg noensinne har vært på. Vi har rett og slett hatt skikkelig uflaks - én måned i strekk...».

Unnskyldte At skiesset er frustrert er forståelig, men sju timer etter det opprinnelige innlegget, la Lund Svindal ut et nytt innlegg.

Og det er åpenbart at 31-åringen har vært bekymret for at noen skal føle seg truffet av den første meldingen:

«I går skrev jeg en oppdatering hvor jeg beskrev ulike utfordringer alpinister møter i jakten på god trening. Været er hovedutfordringen, men jeg nevnte også mannskapet som jobber i bakken. (...) Jeg sa aldri at skistedet gjorde en dårlig jobb, men jeg glemte samtidig å nevne at de har gjort en god jobb, noe som ga folk et inntrykk av at de delvis hadde skyld i problemet. Det er ikke rettferdig. De har gjort en god jobb og de er selvfølgelig like frustrerte som oss over den vanskelige sesongen. Unnskyld.», skriver han.

- God plan Aksel Lund Svindal sier til NRK at han anslår at seks av de 24 dagene landslaget har hatt i Ushuaia har vært gode treningsmessig.

Landslagssjef Håvard Tjørhom sier til NRK at oppholdet i Argentina ikke har vært optimalt, men han tror at det er nok tid til å finne rennformen i god tid før verdenscupstarten i Sölden 26. oktober.

- Vi er ikke helt klare for sesongen ennå, men nå har vi en god plan for Sölden i Europa. Vi er ganske sikre på at vi skal komme dit vi bør være, sier Tjørholm til statskanalen.