- Lund Svindal er en idrettsutøver utenom det vanlige

Kjetil André Aamodt tror han kan stå igjen som den beste alpinisten noensinne.

COMEBACK-KONGE: Aksel Lund Svindal kommer alltid tilbake etter nedturer. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet
COMEBACK-KONGE: Aksel Lund Svindal kommer alltid tilbake etter nedturer. Foto hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal (32) sesongåpnet i kanadiske Lake Louise ved å vinne utforrennet med én hundredel (!) ned til italienske Peter Fill. Seieren kom i verdenscupcomebacket.

Dagen etter slo han til igjen, og vant super-G-rennet 35 hundredeler foran Matthias Mayer fra Østerrike.

Storeslem i Lake Louise var en solid opptur etter akillesskaden som holdt ham ute i nesten hele fjor - med unntak av VM.

Utenom det vanlige Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt (44) blir stadig imponert over det Aksel Lund Svindal gjør.

- Han er jo en idrettsutøver utenom det vanlige. Det er flere ganger han har vært langt nede og kommet tilbake som vinner, sier Aamodt til Dagbladet.

- Han er en type som har blitt en legende i World Cup, OL og VM i alpint, og kan stå igjen som kanskje den beste alpinisten noensinne, hvis han fortsetter noen år til. Han har iallfall vunnet veldig mye så langt, og det er veldig gøy å følge med. Så er det en veldig fin fyr i tillegg, en god ambassadør for norsk idrett, sier Aamod.

Ikke overrasket Lund Svindals 27. verdenscupseier kom på samme sted og i samme disiplin som han tok sin første i 2005. Det er liten tvil om at 32-åringen trives i Lake Louise.

Kjetil André Aamodt trodde Aksel Lund Svindal ville levere varene tidlig denne sesongen.

- Jeg var ikke veldig overrasket personlig. Jeg så han i fjor, da han kjørte to løp i VM og nesten var der oppe allerede. Så i Lake Louis hvor han har vært veldig god. Så jeg hadde forventet at han skulle kjempe om seieren, sier Aamodt.

- Det er veldig sterkt gjort uansett å være borte og finne tilbake på denne måten her. Det er krevende, det har vi sett før, vi har sett andre utøvere som det tar litt tid med. Men med ham, både sist gang holdt han på å stryke med i Beaver Creek, og nå, så kommer han tilbake og vinner i samme bakke. Det sier noe om hans kapasitet, sier Aamodt.

Det var i 2007 Aksel Lund Svindal falt stygt under utfortrening i Beaver Creek, og ble alvorlig skadet.

I kveld kan Aksel Lund Svindal ta sin tredje verdenscup-seier for sesongen i Beaver Creek, Colorado. Det er utfor som står på menyen 18.45.