Lund Svindal et blunk fra pallen

I utfor.

Aksel Lund Svindal var ni hundredeler, eller et lite blunk, fra seierspallen i utforrennet i Val Gardena lørdag, men det tenker han lite på.

- Jeg visste ikke at det var så lite som skilte meg fra pallen, men sånn er det. Jeg tenker ikke så mye på at marginene er små framover, for det var veldig tett bak meg også, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter å ha kjørt inn til 6.-plass og karrierens nest beste utforplassering.

Han vant verdenscupfinalen i utfor i Åre i våres, men bortsett fra det er sjetteplassen fra Lake Louise i fjor det beste han har prestert i utfor.

Beholder ledelsen sammenlagt

Amerikaneren Steven Nyman vant foran sveitseren Didier Cuche og Østerrikes Fritz Strobl. Det betyr at Cuche tok litt innpå Svindal i verdenscupen, men det er fortsatt nordmannen som leder.

- Kjøringen min var brukbar i dag, og jeg er godt fornøyd. Følelsen var god, det funket for meg hele veien ned, og selv om jeg ikke kjørte noe perfekt løp, så gjorde jeg heller ingen store feil.

- Kanskje kunne jeg ha tjent litt på bedre kjøring inn mot den lange gliflaten, men på den annen side var jeg veldig rask på toppen, sa Lund Svindal som ledet på den første mellomtiden.

- Pilene peker fortsatt oppover for mitt vedkommende, så jeg synes dette ser veldig bra ut, la han til.

UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 6. plass under lørdagens utforkonkurranse. I mål var han drøye halvsekundet bak amerikanske Steven Nyman. Foto: REUTERS
UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 6. plass under lørdagens utforkonkurranse. I mål var han drøye halvsekundet bak amerikanske Steven Nyman. Foto: REUTERS Vis mer

Nå er målet å hoppe opp på seierspallen etter storslalåmrennet i Alta Badia søndag.

Klaff

- Årsaken til at det gikk mye bedre for meg i selve rennet enn det har gjort på gjennomkjøringene ligger nok i at jeg hadde mer klaff med utstyret. Dessuten er jeg blitt tryggere og sikrere. Jeg tenker mindre og mindre på fallet og skaden jeg pådro meg her i fjor, men jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg ikke helt har glemt det.

- For mitt vedkommende gjelder det å forholde meg til fjorårets uhell på en fornuftig måte. Derfor innrømmer jeg at det ikke er helt ute av hodet, sa Svindal.

Med Bjarne Solbakken og Kjetil André Aamodt ute på grunn av skader, var Lund Svindal den eneste norske på start i lørdagens utforrenn. Han innrømmet etterpå at det tar på å være i et enmannslag som han er nå.

- Til å begynne med i sesongen var det veldig kjipt å være den eneste norske fartskjøreren, for jeg har savnet å ha laget rundt meg. Men nå begynner jeg å bli vant med det, og jeg føler ikke noe spesielt press ved å være enslig norsk svale i fartsgrenene. Men det er klart det er vanskelig å få en god norsk dag, dersom jeg svikter eller ikke får det til, sa Svindal til NTB.

Vil snu trenden

Etter annenplassen fra Beaver Creek for tre uker siden er Svindal på hogget for å snu en heller dårlig trend fra Alta Badia. Han har niendeplass som beste resultat derfra i 2003. Utover det er det blitt 13.-, 17.- og 22.-plass i den teknisk krevende bakken.

- Jeg har ikke gjort det særlig bra i Alta Badia, så jeg får prøve å gjøre noe med det nå. Klart jeg har lyst til å hoppe opp på seierspallen, men det holder ikke bare å ha lyst, jeg må gjøre det også, sa Lund Svindal før han reiste videre til Alta Badia lørdag ettermiddag.

- Storslalåmformen er i alle fall bra, og jeg føler meg fin, så jeg er skikkelig innstilt på å gi de små lette kjørerne skikkelig kamp. Det er ingenting som tilsier at ikke en stor og kraftig løper som meg også kan være med å kjempe i toppen, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Etter storslalåmrennet i Alta Badia søndag, står slalåm på programmet mandag. Deretter flytter sirkuset seg til østerrikske Hinterstoder der det skal kjøres super-G og storslalåm onsdag og torsdag

(NTB)