Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund Svindal føler seg som lillebror i bakken

Ensom nordmann mot østerrikerne.

ENESTE NORSKE: Aksel Lund Svindal var Norges eneste representant i Bormio i romjula. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix
ENESTE NORSKE: Aksel Lund Svindal var Norges eneste representant i Bormio i romjula. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal har vunnet verdenscupen to ganger, men føler seg ofte som lillebror når han konkurrerer med østerrikerne i alpinbakken.

- Jeg merker at jeg ofte kjører alene. I Bormio i romjulen var jeg eneste nordmann. Da blir jeg skikkelig lillebror, sier Svindal til Romerikes Blad.

Nero-alpinisten ligger på fjerdeplass i årets verdenscup. I flere sesonger har 28-åringen vært det norske håpet i en idrett ofte dominert av østerrikere.

- Østerrike bruker enormt mye ressurser i forskning. De har blant annet utviklet noen nye fartsdresser som jeg tror er veldig bra. Jeg har hørt de har et forskningsbudsjett på 2 millioner euro. Det er like mye som det koster å drifte hele det norske landslaget én sesong. Det er egentlig to forskjellige verdener, sier Svindal til RB.

Før sesongen uttalte OL-vinneren fra Vancouver (super-G) at det var et spesielt mål å vinne sesongens utforcup.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!