SESONGEN OVER: Aksel Lund Svindal kjørte ut i 1. omgang av storslalåmen i dag. Foto:         REUTERS/Ruben Sprich
SESONGEN OVER: Aksel Lund Svindal kjørte ut i 1. omgang av storslalåmen i dag. Foto: REUTERS/Ruben SprichVis mer

Lund Svindal kjørte ut, vant ikke verdenscupen

- Jeg må innrømme at de siste ukene har vært litt tunge.

Aksel Lund Svindal kjørte ut i 1. omgang av storslalåmen i Lenzerheide. Dermed glapp også sjansen til å vinne verdenscupen sammenlagt.

Svindal kjørte ut i mellompartiet i lørdagens renn i Sveits. Ved første mellomtid lå nordmannen på åttendeplass, skriver NTB.

- Jeg måtte levere noe som jeg ikke har vært i nærheten av i storslalåm i år. Da blir det tungt. Jeg kjører ikke bra nok, og det er ikke noe annet å si om det. Når jeg må levere så bra i storslalåm, har jeg satt meg selv i en håpløs situasjon, sier Lund Svindal til NTB.

Ledet Nordmannen ledet verdenscupen med 19 poeng foran Marcel Hirscher foran dagens renn, og østerrikeren hadde dermed en stor mulighet til å gå til topps i verdenscupen.

- Når du kjenner det går tyngre og kjemper om sammenlagtcupen, må du overbevise deg selv hver dag om at du fortsatt er i form. Hvert renn er viktig, og du kan ikke bruke to renn på å kjøre deg i form, sier alpinstjernen til NTB.

- Jeg må innrømme at de siste ukene har vært litt tunge. Jeg klarer å psyke meg opp til start, men det blir litt tyngre for hver dag, sier Lund Svindal.

Hirscher lå som nummer åtte etter den første omgangen, og kjørte seg opp til fjerdeplass i finaleomgangen. Dermed har han allerede vunnet verdenscupen sammenlagt

Aksel Lund Svindal har signalisert at han ikke skal kjører morgendagens slalåm som er avslutningsøvelsen, og dermed er sesongen over for nordmannen.

Hattrick Hirscher har vunnet verdenscupen de to siste sesongen, og ble den fjerde løperen som klarer ekte hattrick.

Svindal gikk til topps i verdenscupen i 2007 og 2009.