Lund Svindal kjørte ut

Mannefall i Åre.

(Dagbladet.no): Slalåm er Aksel Lund Svindals antatt svakeste disiplin. Flere eksperter, deriblant Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus, trodde likevel en Lund Svindal proppfull av selvtillit kunne kjempe om gullet.

Håpet ble torpedert etter drøye 40 sekunders kjøring.

Den dobbelte verdensmesteren kom i ubalanse i en venstresving, fikk en rotasjon, og forsvant ut av konkurransen.

- Det var en kombinasjon av løypa og forholdene. Det er dårlig lys, og i VM satser folk gjerne over evne, sier Lund Svindal til NRK.

To høydare

Men med utforgull og storslalåmgull i kofferten er Lund Svindal ikke en altfor skuffet mann. 

Da han blir bedt om å trekke fram et høydepunkt fra VM, protesterer han:

- Det er to høydepunkter. Da jeg var så langt foran da jeg kom i mål i utforen, og visste at jeg veldig sannsynlig hadde en medalje. I storslalåmen hadde jeg feelingen, og visste at jeg hadde gode muligheter til å kjøre fra de andre. At jeg gjorde det føltes godt, sier han.

VM-KONGEN: Selv om Aksel Lund Svindal kjørte ut i slalåmen, kan ingen frata ham statusen som VM-kongen. Foto: REUTERS
VM-KONGEN: Selv om Aksel Lund Svindal kjørte ut i slalåmen, kan ingen frata ham statusen som VM-kongen. Foto: REUTERS Vis mer

Han kan også trøste seg med at han var i godt selskap over løpere som kjørte ut i 1. omgang - det var nemlig rene mannefallet i Åre i dag.

Svenskens gullhåp Jens Byggmark led samme skjebne som Lund Svindal, det gjorde også løpere som Giorgio Rocca, Ted Ligety, Thomas Grandi, Reinfred Herbst, Marc Berthod, Akira Sasaki, Rainer Schönfelder og Silvan Zurbriggen.

For å nevne noen.

For Aksel Lund Svindals del er VM nå over, og han retter fullt fokus på sammenlagtseieren i verdenscupen, som han leder.

- Jeg er sliten, men har egentlig ikke lov til det, for det er snart renn igjen, sier Lund Svindal til NRK.

Bra norsk laginnsats

Truls Ove Karlsen fulgte opp sin sterke 6. plass fra storslalåmen i 1. omgang. Med startnummer 41 kjørte han ned til en 12. plass, drøye to sekunder bak ledense Mario Matt fra Østerrike.

- Bortsett fra noen feil på toppen, gikk det veldig bra. Det er utrolig artig at de andre også gjorde det bra. Det var viktig for oss å vise oss fram, sier Karlsen til NRK.

På startnummer 50 kom nemlig Hans Petter Buraas og feide inn på plassen bak Karlsen. Også Lars Myhre har et brukbart utgangspunkt foran finaleomgangen med sin 16. plass.

<B>PÅ 12. PLASS:</B> Truls Ove Karlsen har et godt utgangspunkt foran 2. omgangen.