HOLDT IKKE MÅl: Aksel Lund Svindal klarte bare 9.-plassen i super-G-rennet i Crans-Montana fredag. - Dette holdt ikke mål, sa han til NTB etter rennet. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
HOLDT IKKE MÅl: Aksel Lund Svindal klarte bare 9.-plassen i super-G-rennet i Crans-Montana fredag. - Dette holdt ikke mål, sa han til NTB etter rennet. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANIVis mer

Lund Svindal klarte bare 9. plass

Slet på det løse underlaget. Didier Cuche vant.

Aksel Lund Svindal klarte bare 9.-plassen i super-G-rennet i Crans-Montana fredag. - Dette holdt ikke mål, sa han til NTB etter rennet.

- Jeg må bare innrømme at det ikke kjentes bra i det hele tatt, ikke på noe tidspunkt av dette løpet. Det var løst underlag her, og jeg merket at jeg tråkket litt for mye gjennom, fortalte han videre.

Han kjørte inn til 5.-plass etter at han var kommet til mål som førstemann i seedet gruppe, men etter hvert kom det løpere som Didier Cuche, Benjamin Raich, Hannes Reichelt og Christoph Innerhofer og skjøv ham nedover på resultatlisten.

Cuche tok til slutt seieren. Han kjørte inn til 1.33,11 og var 16 hundredeler foran canadiske Jan Hudec på annenplass. Raich klarte tredjeplassen i et renn som gikk i strålende solskinn, ja, nærmest i påskevær.

Avstanden ned til Svindal var på 67 hundredeler, og det meste av dette tapte han på toppen.

Kjetil Jansrud kjørte med store smerter i ryggen, men tok seg likevel ned til 17.-plassen.

Ikke kjempeløp - Det er vel bare å slå fast at dette ikke var noe kjempeløp, men da jeg kom inn til 5.-plass, trodde jeg ærlig talt at det ville bli bedre enn den niendeplassen jeg havnet på til slutt, sa Svindal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette holdt rett og slett ikke mål. Det er vel ikke så mye mer å si om det, slo nordmannen fast etter sitt første super-G-renn siden midt i desember.

Et lite lyspunkt for Svindal er det at han beholder ledelsen sin i super-G-cupen, men Cuche knappet kraftig inn på forspranget etter seieren sin fredag. Dersom Svindal skal beholde ledelsen i super-G-cupen etter denne helgen, må han kjøre bedre i lørdagens renn enn det han gjorde fredag.

- Jeg har to sjanser til her (super-G lørdag og storslalåm søndag), og nå er det helt klart at jeg må forsøke å utnytte de sjansene best mulig, sa en litt skuffet Svindal etter fredagens renn i Sveits.

Smerter Kjetil Jansrud reiste rett fra prolapsbehandling i Oslo til verdenscup i Sveits. Det endte med 17.-plass, og det var en prestasjon i seg selv at han klarte å gjennomføre løpet.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg har vondt hele tiden. Rent plasseringsmessig var ikke dette kjempebra, men det var greit at jeg kom gjennom, sa Jansrud til NTB.

Han ble slått av vinneren Didier Cuche med 1,09 sekund.

- Selv om det gjør vondt, klarer jeg å kjøre renn, og det får jeg være fornøyd med. Alternativet er å stå over, og det blir det jo ingen verdenscuppoeng av. Det jeg presterte nå, er det jeg er god for i øyeblikket, mente Jansrud.

Han kommer til å kjøre både lørdagens super-G og søndagens storslalåmrenn, dersom ikke ryggen skulle bli verre eller slå seg helt vrang igjen. Neste uke satser både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud maksimalt på to super-G- og et utforrenn i Kvitfjell. Det er et av sesongens store mål for dem begge.

(NTB)