Lund Svindal kunne aldri ha gjort som Northug

- Helt uaktuelt for meg.

 TRIBES:  Aksel Lund Svindal  trives på landslaget. Der kommer han til å bli.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TRIBES: Aksel Lund Svindal trives på landslaget. Der kommer han til å bli. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet) Aksel Lund Svindal har ingen planer om å følge i Petter Northugs fotspor. Northug valgte å vrake det norske landslaget før årets sesong.

Det kunne ikke Lund Svindal ha gjort.

- Det har vært helt uaktuelt for meg å gjøre det. At jeg ikke har tenkt slike tanker er også skryt til både trenerne våre og lagkameratene mine. Det opplegget jeg har gjennom skiforbundet er mer enn bra nok, og jeg har null planer om finne på noe eget, sier Lund Svindal til Romerikes Blad.

Ville vært enkelt I intervjuet forteller alpinstjernen at det ikke hadde vært noe problem å starte sitt eget team. Da Petter Northug gikk ut ble det mye støy. Senest i kveld kom det fram at Northug forsøkte å ta med seg deler av støtteapparat fra landslaget.

-  Sannsynligvis ville det vært enklere for meg å stå utenfor et landslag i alpint enn det er for Petter Northug i langrenn. Jeg har allerede et personlig serviceapparat fra skifabrikken, sier 30-åringen til RB.

Han viser også til at det har gått bra tidligere når alpinister har gått ut av landslaget.

- Bode Miller sto utenfor det amerikanske landslaget sist han vant verdenscupen i 2008. Det viser at det er fullt mulig å få det til med eget opplegg, men det passer ikke meg så godt å være så mye alene. Et lag som fungerer er et bedre alternativ, sier Lund Svindal til avisa.