Lund Svindal leder etter første omgang

- Halve jobben er gjort, sier Aksel.

GRUNN TIL Å GLISE: Aksel Lund Svindal leder storslalåmrennet i VM etter første omgang. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
GRUNN TIL Å GLISE: Aksel Lund Svindal leder storslalåmrennet i VM etter første omgang. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

Følg finaleomgangen i alpintstudio fra kl. 13!

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal kjørte en knallsterk førsteomgang i Garmisch-Partenkirchen, og leder før finaleomgangen i storslalåmrennet i VM.

Svindal suste ned til bestetiden 1.02,08, men det er blodjevnt i toppen.

Philipp Schörghofer fra Østerrike er bare fem hundredeler bak nordmannen på en andreplass, mens kroatiske Ivica Kostelic har tredjeplassen bare 23 hundredeler etter.

- Vi er bare halvveis, men det var i hvert fall en bra start. Jeg kjører ikke fort nok i inngangen til det bratte partiet, men det viktigste her er å kjøre fort ut av den og inn på flata, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

- Det er tett. Det er som sagt bare halve jobben som er gjort, sier gullmedaljevinneren fra superkombinasjonen.

Ted Ligety, Didier Cuche og Carlo Janka er de øvrige som ligger innenfor halvsekundet bak nordmannen.

Småskuffet Jansrud
Kjetil Jansrud var ikke blant de aller raskeste i første omgang, men er bare 93 hundredeler bak Aksel Lund Svindal på en foreløpig niendeplass.

- Det er lett å kjøre her, men jeg var litt for mye på forskudd hele veien. Jeg syns det gikk litt sakte, men sånn er det, sier han.

- Det er langt opp selvfølgelig, men litt lengre løype i andre omgang og litt andre lysforhold så er alt mulig, mener Jansrud.

Det tror også NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

- Jeg syns Kjetil kjører litt med høye skuldre, blir litt for rund i svingene. Det var litt skuffende, jeg tror vi får se en helt annen Jansrud i andre omgang, sier Aamodt.

Haugen imponerte
Truls Ove Karlsen ligger på 22. plass, mens Leif Kristian Haugen imponerte og kjørte inn bare 1,47 bak Aksel Lund Svindal.

Det er en foreløpig 14. plass.

- Jeg er veldig glad. Jeg følte jeg traff bra i nøkkelpunktene i løypa og sto godt i skia, det er ikke så mye mer å si egentlig, sier en veldig glad Haugen, som startet med sitt beste startnummer noensinne.

- Det er skikjøring jeg lever for, og det er gøy å få startet litt framme der så TV-seerne får sett meg for en gangs skyld, sier Haugen og flirer.