Lund Svindal leder verdenscupen

Miller, Raich og Walchhofer misset i Kranjska Gora.

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal kjørte seg opp fra en 24. plass i første omgang til 18. plass til slutt i verdenscuprennet i slalåm i slovenske Kranjska Gora i dag.

Dermed klatrer han til topps i verdenscupen sammenlagt. Lederen Bode Miller misset nemlig totalt i første omgang, og endte på 60. plass.

Østerrikeren Benjamin Raich ledet etter første omgang, og lå bare sju poeng bak Lund Svindal i sammendraget. Men i andre omgang hektet Raich i en port, og kjørte ut.

Som om ikke det var nok: Raichs landsmann Michael Walchhofer, som ligger på fjerdeplass i verdenscupen, kjørte ut i første omgang. De øvrige konkurrentene i toppen av sammenlagtcupen er stort sett fartsspesialister som ikke deltok i dag.

Lund Svindal får 13 poeng for 18. plassen, og leder dermed verdenscupen sammenlagt åtte poeng foran Miller, 20 foran Raich og 30 foran Walchhofer.

Kjetil Jansrud ble beste nordmann i dag. Han lå på 21. plass etter første omgang, og startet i et forrykende tempo i den andre. Han var nær ved å fall i det bratteste henget, men reddet likevel inn en 13. plass.

Lars Myhre ble nummer 49, mens Andreas Nilsen endte på 54. plass. Hans-Petter Buraas kjørte ut i første omgang.

TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter 18. plass i slalåm i Kranjska Gora, Slovenia i dag. De tre nærmeste konkurentene kjørte ut, de neste på lista er fartsspesialister og var ikke med. Foto: Scanpix
TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter 18. plass i slalåm i Kranjska Gora, Slovenia i dag. De tre nærmeste konkurentene kjørte ut, de neste på lista er fartsspesialister og var ikke med. Foto: Scanpix Vis mer