Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund Svindal nærmer seg teten på trening i Sotsji

Nummer tre i dag.

GREI TID: Kjetil Jansrud ligger i skrivende stund som nummer åtte i den andre av tre utfortrening i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GREI TID: Kjetil Jansrud ligger i skrivende stund som nummer åtte i den andre av tre utfortrening i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal kjørte inn til en tredjeplass på dagens OL-trening i Rosa Khutor.

Nordmannen var 0,55 sekunder bak østerrikske Matthias Mayer, som var raskest i dag.

Gullmuligheter Lund Svindal hadde den beste farta av samtlige inn i det største hoppet i løypa (131 km/t), noe som gjorde at han fikk litt vel mye tid i lufta.

- Jeg har bra fart, men det er vanskelig. Det er sinnssykt urolig og vekslende snøforhold hele tiden, så det er vanskelig å kjøre feilfritt, sa Svindal til NTB.

Tredjeplassen er en klar forbedring fra gårsdagens åttendeplass.

Det tredje og siste treningsrennet går av stabelen i morgen. Selve utforkonkurransen avvikles søndag. Norge har aldri vunnet OL-gull i utfor, men mange mener mulighetene aldri har vært så store som nå.

Godkjent fra Jansrud Carlo Janka var 0,27 sekunder bak Mayer på en andreplass, mens gårsdagens raskeste, Bode Miller fra USA, ble nummer seks.

Kjetil Jansrud var 1,01 sekunder bak Mayer på en åttendeplass.

Alle de 30 beste løperne i verden, basert på stillinga i verdenscupen, har kjørt.

Fra startnummer 40 kjørte Aleksander Aamodt Kilde inn til en 23. plass i Rosa Khutor. Totalt 74 deltakere står på startlista.

I FARTA: Aksel Lund Svindal hadde den tredje raskeste tida av samtlige under dagens utfortrening. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
I FARTA: Aksel Lund Svindal hadde den tredje raskeste tida av samtlige under dagens utfortrening. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart