Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund Svindal overrasket da han hørte det bare var 19 dager igjen til VM

- Jeg trenger rask progresjon.

(Dagbladet): Den intense kampen for å rekke VM fortsetter for Aksel Lund Svindal (32). I dag var den norske alpintstjerna tilbake på ski for første gang etter at akillelsen røk i oktober.

For å ha en sjanse til å rekke VM i amerikanske Beaver Creek om 19 dager måtte svarene være positive. Til glede for det norske skipublikummet kan landslagstrener Håvard Tjørhom heldigvis fortelle at comebacket var vellykket.

- Nå er Aksel enda et steg nærmere å rekke VM. Det ser positivt ut. Aksel har kjørt helt forsiktig og hatt foten i en skisko. Det ser ut som at det fungerer bra, sier Tjørhom til Dagbladet.

- Ikke vondt Landslagstreneren er glad for at det 32 år gamle farstfantomet ikke hadde noen smerter verken mens han sto på ski i Kirchberg i Østerrike eller etterpå.

- Aksel har ikke vondt og det er ingen hevelse etter at han har vært i skiskoen. Aksel synes det virker positivt.

- Hvor realistisk er det at han rekker VM?

- Den avgjørelsen blir tatt veldig tett opp til VM. Aksel får ta det litt steg for steg. Det er ikke vits å stresse. Vi tar en status når det nærmer seg. Akkurat nå prøver vi bare å ta de riktige stegene.

Ble overrasket Overfor TV 2 meddeler også Lund Svindal at det gjenstår en del arbeid før han er tilbake for fullt.

- Jeg er på ski igjen, da er jeg et steg nærmere der jeg skal være. Det er et stykke frem til de beste verden. Men jeg har hatt bra progresjon. Det er ikke så lenge siden jeg kastet krykkene. Dersom det fortsetter sånn kan det bli bra.

Men stjernen blir overrasket når TV 2 forteller at det bare er 19 dager igjen til VM.

- Er det bare 19 dager? Det er ganske lite, må jeg innrømme. Det er ikke mange dager, det. Jeg skulle ønske det var litt lengre. La oss si 29 eller 39. Det er ikke så mye, så da trenger jeg rask progresjon for å ha noe der å gjøre, innrømmer han.

- Hvor stor er sjansen for at du kjører VM?

- Jeg har jo lyst til å si 50/50, men da er jeg nok litt offensiv. Men det er heller ikke 90-10. Så jeg ender vel på omtrent 25 prosent sjanse, sier Lund Svindal til TV 2.

Har med seg trener Landslagstrener Tjørhom befinner seg på sin side i Wengen sammen med blant andre Kjetil Jansrud, hvor de forbereder seg til helgens verdenscuprenn. Rogalendingen følger likevel nøye med på Lund Svindals utvikling.

Tjørhom opplyser at Lund Svindal vil få med seg skitreneren Franz Gamper og fysioterapeut Håvard Moksnes i dagene som kommer. Noe av det viktigste blir å finne en snø som er myk. Det er det ikke mye av i lavlandet i Østerrike for tiden.

- Vi kommer til å bruke tid og energi på å finne gode plasser å stå på ski. Det har regnet ganske langt ned i mange anlegg i Østerrike. Nå skal vi prøve å komme oss litt høyere, slik at det ikke blir så hardt for Aksel når han skal kjøre på ski. Det er ikke det han trenger nå, sier Tjørhom, som svarer entusiastisk når han blir bedt om å beskrive hva det vil bety om Lund Svindal skulle rekke VM:

- Det hadde jo være en kjempebonus å hatt Aksel med. Vi vet jo hva han er kapabel til i mesterskap. Det er litt spesielt, i hvert fall for Kjetil, når Aksel og Alexander Kilde Aamodt har vært ute med skade. Kjetil hadde nok syntes at det hadde vært veldig bra å fått med Aksel som en treningskamerat og en å diskutere med underveis. Det ville vært veldig bra for teamet - både sportslig og sosialt.

SMILET PÅ PLASS: Aksel Lund Svindal kunne endelig ta på seg skiene i dag. Foto: Foto: Field Productions/Skiforbundet
SMILET PÅ PLASS: Aksel Lund Svindal kunne endelig ta på seg skiene i dag. Foto: Foto: Field Productions/Skiforbundet Vis mer