Lund Svindal på pallen i Canada

- En veldig bra start på utforsesongen.

PÅ PALLEN: Aksel Lund Svindal leverte karrierebeste i utfor i Lake Louise da han delte annenplassen med Mario Scheiber. Vinneren Michael Walchofer var det umulig å gjøre noe med.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Sturk
PÅ PALLEN: Aksel Lund Svindal leverte karrierebeste i utfor i Lake Louise da han delte annenplassen med Mario Scheiber. Vinneren Michael Walchofer var det umulig å gjøre noe med.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike SturkVis mer

(Dagbladet): På nytt skimerke, med ny servicemann i ryggen og med nyanlagt bart gjennomførte Aksel Lund Svindal en nær plettfri sesongdebut i utfor i canadiske Lake Louise - en trasé han tradisjonelt ikke har trivdes særlig godt i.

I tilsvarende renn i fjor endte det med en poengløs 33.-plass.

I år tok han steget helt opp på nest øverste trinnet på seierspallen - et trinn han delte med østerrikske Mario Scheiber.

Ingen kunne imidlertid matche avslutningen til Scheibers landsmann, Michael Walchofer, som kjørte ned til karrierens 16. verdenscupseier, 55 hundredeler foran Lund Svindal og Scheiber.

- Det var en veldig bra start på utforsesongen. Aksel har hatt noen bra dager her i Lake Louise. Onsdag hadde han den raskeste gjennomkjøringen av alle, i går hadde han femte beste treningstid og i dag ble han nummer to. Det må vi si oss veldig fornøyde med, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til Dagbladet.

Overrasket seg selv - Jeg er fornøyd med resultatet, og spesielt er jeg fornøyd med rennet i den andre halvdelen av løypa, sier Lund Svindal selv til NRK, som overtok ledelsen fra den franske overraskelsesmannen Johan Clarey etter en sterk avslutning.

- Jeg var overrasket over at jeg ledet da kom i målområdet, forteller Lund Svindal.

På startnummeret etter nordmannen kom Scheiber, som brukte på hundredelet samme tid på den 3102 meter lange løypa. Deretter fulgte Walchofer som var uimotståelig i nederste del og vant med over halvsekundet.

- Jeg tror ikke at jeg har delt en andreplass før, sier Lund Svindal til NRK.

På et seinere startnummer, sørget Silvan Zurbriggen for neglbiting i målområdet, men sveitseren kom ni hundredeler for seint til å gjøre noe med duoen på annenplass.

Usikker Jansrud I morgen står super-G på programmet. Det er en disiplin Lund Svindal bør ha minst like gode forutsetninger for å lykkes i.

- Det blir veldig spennende. Aksel er i veldig god form, og skiene fungerer. Vi ser fram til i morgen, og det hadde selvfølgelig vært veldig bra om han kunne ta enda ett steg opp på pallen, sier Tjørhom.

Kjetil Jansrud sto over dagens renn med ryggsmerter, men skal etter planen delta i morgendagens super-G-renn.

- Han følte bedring utover gårsdagen, men var ikke bra nok i dag tidlig til at han risikerte å starte. Det er lite snø her, og da har arrangøren vannet mye for at man ikke skal gå igjennom. Når det er så isete, er ikke dette plassen å sette utfor med vond rygg. I morgen går starten nedenfor de mest isete partiene. Kjetil og manuellterapeuten tar en avgjørelse i samråd i morgen, men vi vil ikke risikere noe. Det er en lang sesong, forklarer Tjørhom.

Siste norske deltager, Espen Lysdahl, lå godt an på siste mellomtid, men kom bakpå i målhenget og fikk ikke med seg den siste porten. Dermed ble han diskvalifisert, men holdt seg iallfall på beina på det isete underlaget.