OPTIMIST IGJEN: Aksel Lund Svindal ble syk i romjula, og har fått legeoppfølging de siste dagene. Nå ser det ut til at han i hvert fall blir klar til Wengen i helga. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix
OPTIMIST IGJEN: Aksel Lund Svindal ble syk i romjula, og har fått legeoppfølging de siste dagene. Nå ser det ut til at han i hvert fall blir klar til Wengen i helga. Foto: Max Rossi/Reuters/ScanpixVis mer

Lund Svindal på skiene igjen

Klar for dagens Wengen-trening.

(Dagbladet:) Aksel Lund Svindal ble syk i romjula, og sto derfor over slalåmkonkurransen i Adelboden sist søndag.

Alpinistene har nå forflyttet seg til Wengen. Men fortsatt er ikke Lund Svindal 100 prosent, og i dag tidlig meldte NRK at vår største stjerne sto i fare for ikke bare å miste ettermiddagens trening:

Sykdommen gjør det usikkert om han i det hele tatt kan delta i Wengen-konkurransene.

Men da Dagbladet snakket med landslagstrener Håvard Tjørhom onsdag formiddag, var det langt mer positive nyheter å hente.

- Aksel har vært i bakken, besiktiget løypa og kjørt oppvarming. Så det ser ut til at det blir trening på ham nå, sier Tjørhom.

Lund Svindal er nummer tre i verdenscupen sammenlagt, 269 poeng bak suverene Marcel Hirscher — og 39 poeng bak Ivica Kostelic.

I Wengen står superkombinasjon på programmet fredag. Høydepunktet kommer lørdag med tradisjonsrike Lauberhorn (utfor), før det blir slålåm på søndag.