Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund Svindal satte utfor igjen

- Snart tilbake i toppen.

Aksel Lund Svindal sliter med sykdom, men sprudlet i sitt fartscomeback i Ål i dag.

Toppalpinisten kjørte sin første fartsetappe under trening siden den alvorlige skaden han pådro seg i Beaver Creek 27. november.

Comebacket fant sted i Ål sammen med de øvrige norske alpingutta.

- Det er kjempeartig å være tilbake på samling med de andre gutta, sa Lund Svindal.Nesten 100 prosent

25. januar var han på en forsiktig skitur i Varingskollen, men først i dag kjørte han utfor igjen etter det dramatiske fallet.

Under fallet i Beaver Creek pådro Svindal seg skader i buken, setemuskulaturen og ansiktet. 25-åringen måtte gjennomgå en omfattende operasjon. De siste månedene har han trent seg forsiktig opp igjen.

- Det har begynt å løsne. Muskelmassen er nesten 100 prosent tilbake, sa Lund Svindal.

I 2007 tok han VM-gull i både storslalåm og utfor. Ingen nordmann hadde klart å ta VM-gull i utfor før Nero-løperen slo til i svenske Åre. I 2006/07 vant Lund Svindal totalcupen.

TILBAKE I TOPPFART: Aksel Lund Svindal prøvde seg i dag i utforløypa for første gang siden skaden i Beaver Creek. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
TILBAKE I TOPPFART: Aksel Lund Svindal prøvde seg i dag i utforløypa for første gang siden skaden i Beaver Creek. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Kan du bli verdensmester igjen?

- Ja, lød det kontant fra romerikingen.Smart trening

På grunn av sykdom kjørte Lund Svindal i bukse og jakke torsdag. Han tok ingen sjanser på grunn av øreverk og trøbbel med bihulene. Først ble det en økt med fart, deretter slalåm.

- Det går veldig fint. Aksel er snart tilbake i toppen. Han har trent ganske strategisk, sa alpinsjef Marius Arnesen.

Den svenske alpindronningen Anja Pärson var også på plass i Ål. Hun testet ski. Også hun tror Aksel Lund Svindal kommer tilbake i verdenstoppen.

- Han har trent kjempelurt, og han har ikke vært for rask og forhastet seg, mente hun.

(NTB)

FARTS-COMEBACK: Lund Svindal kjørte i Ål i Hallingdal, hvor han trener sammen med resten av det norske alpintlandslaget.
PRØVDE SEG I SLALÅMBAKKEN OGSÅ: Ifølge Aksel selv er muskelmassen nesten helt restituert etter skaden. Han vil bli verdensmester igjen, og trener Arnesen mener romerikingen snart er tilbake i toppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media