Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund Svindal skal jakte OL-medaljer med denne «diskokula» på hodet

- OL skal være gøy.

HODEPRYD: Aksel Lund Svindal viser fram sin nye hjelm for et samlet pressekorps i Kitzbühel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HODEPRYD: Aksel Lund Svindal viser fram sin nye hjelm for et samlet pressekorps i Kitzbühel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL (Dagbladet): I kveld presenterte Aksel Lund Svindal hjelmen han skal bære ned bakkene i Sotsji for et samlet pressekorps i Kitzbühel.

- Jeg ville ha noe som skilte seg ut, sier Svindal.

Ny look Designet, som er laget av en kamerat av mannen som vant utforen her i fjor, er basert på den gamle hjelmen til nordmannen, men kunstneren har ikke nødvendigvis hørt på tipsene fra 31-åringen. Svindal skrev nemlig at han var en stor fan av sølv, blått, rødt og hvitt.

- Det har vært så mye negativt fokus rundt politikken i OL så jeg tenkte vi skulle gjøre det litt gøy. Derfor valgte jeg dette designet som minner om en diskokule, sier han.

Hjelmen skal forhåpentligvis være med nordmannen til flere triumfer i de russiske bakkene.

- Konkurransen var på norsk så det er egentlig litt sjukt at det er en italiener som vinner, men det er sånn OL også skal være. OL skal være gøy, sier Lund Svindal.

Konkurranse Tilbake i november lanserte Lund Svindal konkurransen på sin egen blogg som et skritt i en av hans sponsorers reklamekampanje inn mot OL.

UT MED DET GAMLE: Aksel Lund Svindal med hjelmen han brukte under VM i Schladming for snart ett år siden. Den gangen ble det to medaljer. Kan den nye hodepryden bringe tilsvarende hell under OL? Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
UT MED DET GAMLE: Aksel Lund Svindal med hjelmen han brukte under VM i Schladming for snart ett år siden. Den gangen ble det to medaljer. Kan den nye hodepryden bringe tilsvarende hell under OL? Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Jeg trenger din hjelp! Gjør et kult grafisk arbeid, og jeg vil kjøre med hjelmen du har designet under lekene i Sotsji. Jeg gleder meg til å se hva dere tenker, og hva det er mulig å gjøre med hjelmen min, skrev Lund Svindal.

Grunnen til at 31-åringen fra Lørenskog ikke kan kjøre med det same hjelmdesignet som han har gjort hele sesongen, er de strenge reglene knyttet til reklame og sponsorer under OL.

- I februar venter et stort arrangement: OL, og OL er kult. Men under lekene er det spesielle regler, og jeg blir nødt til å endre på designet på min normale Sweet / Red Bull-hjelm, skrev han

2011: Under VMA i Garmisch - Partenkirchen i 2011 var også Red Bull hjelmsponsor for nordmannen, men designet var den gang inspirert av 31-åringens viking-aner. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
2011: Under VMA i Garmisch - Partenkirchen i 2011 var også Red Bull hjelmsponsor for nordmannen, men designet var den gang inspirert av 31-åringens viking-aner. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer
Hele Norges coronakart