OVERLEGEN: Aksel Lund Svindal gikk i mål til en soleklar ledelse. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB scanpix
OVERLEGEN: Aksel Lund Svindal gikk i mål til en soleklar ledelse. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB scanpixVis mer

Lund Svindal skrev historie med VM-gull i utfor

- Jeg er helt tom.

SCHLADMING (Dagbladet): Aksel Lund Svindal kjørte en fantastisk utfor i VM, og kom i mål til en overlegen ledelse. Han var hele 0,97 sekunder foran David Poisson som ledet på det tidspunktet nordmannen satte utfor.

Etter Lund Svindal kom det en alpint-kanon etter den andre, men ingen maktet å gjøre noe med nordmannen. Nærmest kom Dominik Paris som kjørte inn 0,47 bak Lund Svindal.

- Jeg puster ikke så mye, jeg er helt tom. Det er så intensivt. Det har vært høy risiko og egentlig helt vilt. Jeg er mentalt utlada. Jeg så et grønt tall og nummer en, og 40.000 som jubler, det er digg. Men jeg er så utladet og trøtt, sier Lund Svindal til NRK.

Lund Svindal ga alt under det enorme presset.

- Hvis noen tar det så er det fortjent, for jeg vil ikke kjøre en gang til fortere enn det. Jeg kjørte så fort jeg kunne. Det var intensivt og jeg husker det nesten ikke, det var svart, sier Lund Svindal.

Historisk Mye tyder på at Lund Svindal tar sitt andre VM-gull i utfor. Det er fortsatt mange utøvere igjen i konkurransen, men ingen skal være i nærheten av Lund Svindal. Og om det blir gull så er det fjerde VM på rad at han tar et gull i alpint.

Nordmannen var en av de store favorittene på dagens utfor i alpint-VM, og nordmannen var nest raskest i den siste gjennomkjøringen i deler av utfortraseen i Schladming.

HELT RÅ: Aksel Lund Svindal var overlegen i utforen, og knuste sine argeste konkurrenter. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpix
HELT RÅ: Aksel Lund Svindal var overlegen i utforen, og knuste sine argeste konkurrenter. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpix Vis mer

- Han hadde et trykk og en ro over seg som ingen er i nærheten av. Jeg tror at dette blir gull, og Aksel blir bare mer og mer historisk, sier Kjetil André Aamodt til NRK.

Lund Svindal har tidligere tatt VM-gull i utfor, og var den eneste sammen med Erik Guay som kunne ta sitt andre VM-gull i øvelsen. Sistnevnte kjørte ut på dagens utfor. VM-gullet var Svindals femte totalt. Han har like mange VM-gull som alpinlegenden Kjetil André Aamodt.

Kjetil Jansrud måtte reise hjem fra Østerrike med en kneskade, på Twitter meldte han følgende korte melding etter løpet:

- Jaaaaaaaaaaa!

Aksel Lund Svindal hilste til Jansrud via NRK etter løpet, og sa at han savnet kompisen.

Stillingen i utfor:

1: Aksel Lund Svindal 2:01,32

2: Dominik Paris  +0,46

3: David Poisson +0,97

4: Klaus Kröll +1,35