Lund Svindal skuffet i utforen

Men har åpnet mye bedre enn i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal levde ikke opp til forventningene og kjørte inn til en litt skuffende 17.-plass i utforrennet i Lake Louise lørdag.

Verdensmesteren fra Åre i fjor lå på etterskudd i forhold til vinneren Jan Hudec hele veien. Nordmannen som lå på annenplass i verdenscupen før lørdagens utforrenn, kjørte bedre enn canadieren i mellompartiet, men tapte på flatene mot slutten.

Hudec er identisk med løperen som klarte annenplassen bak Svindal i utfor i VM i Åre i fjor. Han har vært blant de aller beste i begge gjennomkjøringene i Lake Louise, så det var ingen kjempeoverraskelse at han skulle vinne.

Aksel Lund Svindal endte på 47.-plass i utforrennet i Lake Louise i fjor etter at han hadde kommet fryktelig dårlig i gang i verdenscupen. I år har starten vært betraktelig bedre, men i den lette utfortraseen i Lake Louise innfridde ikke Svindal i år heller.

Framgang

Likevel er det framgang for Svindals del, selv om bedre forhold etter at de beste hadde kjørt, gjorde at utforrennet lørdag ble noe bingopreget.

Svindal innledet med 17.-plass i den første treningsomgangen og kjørte inn til 16. beste tid fredag. I selve rennet ble det delt 17.-plass med sveitseren Didier Cuche og Erik Guay fra Canada. De var 0,89 sekund bak Hudec.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer