Lund Svindal skuffet i utforen

Men har åpnet mye bedre enn i fjor.

Aksel Lund Svindal levde ikke opp til forventningene og kjørte inn til en litt skuffende 17.-plass i utforrennet i Lake Louise lørdag.

Verdensmesteren fra Åre i fjor lå på etterskudd i forhold til vinneren Jan Hudec hele veien. Nordmannen som lå på annenplass i verdenscupen før lørdagens utforrenn, kjørte bedre enn canadieren i mellompartiet, men tapte på flatene mot slutten.

Hudec er identisk med løperen som klarte annenplassen bak Svindal i utfor i VM i Åre i fjor. Han har vært blant de aller beste i begge gjennomkjøringene i Lake Louise, så det var ingen kjempeoverraskelse at han skulle vinne.

Aksel Lund Svindal endte på 47.-plass i utforrennet i Lake Louise i fjor etter at han hadde kommet fryktelig dårlig i gang i verdenscupen. I år har starten vært betraktelig bedre, men i den lette utfortraseen i Lake Louise innfridde ikke Svindal i år heller.

Framgang

Likevel er det framgang for Svindals del, selv om bedre forhold etter at de beste hadde kjørt, gjorde at utforrennet lørdag ble noe bingopreget.

Svindal innledet med 17.-plass i den første treningsomgangen og kjørte inn til 16. beste tid fredag. I selve rennet ble det delt 17.-plass med sveitseren Didier Cuche og Erik Guay fra Canada. De var 0,89 sekund bak Hudec.

Amerikanske Marco Sullivan klarte annenplassen. Han ble slått av Hudec med 24 hundredeler, mens østerrikeren Andreas Buder overrasket med tredjeplass og var 34 hundredeler bak.

De fem beste på resultatlisten startet alle blant de sju første. Det tyder på at det var en fordel å starte tidlig i lørdagens renn som var preget av både vind og lett snøfall. Etter at vel 30 løpere hadde kjørt ble også forholdene noe bedre igjen.

Aksel Lund Svindal har allerede en seier i verdenscupen i år. Han gikk til topps i storslalåmrennet i den tradisjonelle verdenscupåpningen på isbreen Rettenbach ved Sölden.


NUMMER 17: Aksle Lund Svindal i utforen i Lake Louise. Foto: Dan Emmert/AFP
NUMMER 17: Aksle Lund Svindal i utforen i Lake Louise. Foto: Dan Emmert/AFP Vis mer

Flott

Lars Myhre kjørte brukbart i den siste gjennomkjøringen i Lake Louise fredag og klarte en 35.-plass. Han forbedret seg ytterligere i selve rennet og klarte 23.-plassen. Det var langt i overkant av hva som kunne ventes av løperen som egentlig er slalåmspesialist.

Han har fått en mye bedre start på sesongen i år enn hva tilfellet var i fjor, da han ikke fikk det til å klaffe i det hele tatt.

Søndag fortsetter verdenscupen i Lake Louise med super G, og det er ikke mer enn to år siden Svindal gikk til topps i super G-rennet nettopp i Lake Louise.

(NTB)