Lund Svindal tok sin andre strake i ren utklassingsstil: - Helt rått

Storeslem i Lake Louise.

TO PÅ RAD: Aksel Lund Svindal har vunnet to på rad i Lake Louise. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press/AP
TO PÅ RAD: Aksel Lund Svindal har vunnet to på rad i Lake Louise. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press/APVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal sørget for en drømmestart på alpintverdenscupen da han vant utforrennet lørdag.

I dag kjørte han igjen fortest av alle i Lake Louise i Canada - rett og slett helt overlegent i det som til da hadde vært et fryktelig jevnt renn. Han gikk i mål nesten et halv sekund foran ledende Peter Fill.

Dermed kopierer 32-åringen lagkamerat Kjetil Jansruds bedrift fra i fjor med storeslem i Lake Louise, det samme han selv gjorde i 2012.

Hans 27. verdenscupseier kom på samme sted og i samme disiplin som han tok sin første i 2005. Det er liten tvil om at Aksel Lund Svindal trives i Lake Louise.

- Det er helt supert fra Aksel. Han er veldig godt fornøyd og syntes det var ekstremt deilig å ta sin andre seier på rad, sier trener Lars Mæland til Dagbladet

- Det er helt rått. Han utklasser de andre selv om det bare er 35 hundredeler til nestemann, sier NRK-ekspert Marius Arnesen.

Kjetil Jansrud skuffet lørdag, men var tydeligvis i humør for revansje i kveld. Til tross for at han kjørte uhyre fort i partier, traff han feil på noen steder og havnet etterhvert langt bak i mål. Til slutt havnet han på en sjuendeplass. Aleksander Aamodt Kilde leverte også et solid renn, og endte på en tiendeplass.

Matthias Mayer knep andreplassen, 35 hundredeler bak Lund Svindal.