UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal var nære, men klarte ikke å gjøre noe med de beste i kveldens super-G. Her fra gårsdagens utforkonkurranse. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal var nære, men klarte ikke å gjøre noe med de beste i kveldens super-G. Her fra gårsdagens utforkonkurranse. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Lund Svindal utenfor pallen i super-G

Sveitser med overraskende seier.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal vant super-G-rennet i Lake Louise forrige helg, og var stor favoritt til å følge opp gårsdagens utforseier i Beaver Creek. Med startnummer 21 var nordmannen sistemann ut av de som var seedet.

Løypemannskapet måtte bytte en port før nordmannen kunne sette utfor, men den korte ventetiden så ikke ut til å påvirke nordmannen nevneverdig. Lund Svindal lå 0,15 sekunder foran tetduoen ved første passering, men tapte litt tid ved neste passering, og lå her 0,13 sekunder bak.

Seinere tapte han ytterligere mot de to i tet, og i mål var nordmannen 0,23 sekunder bak. Han gikk i mål på en foreløpig fjerdeplass, også forbigått av Ted Ligety. Seinere gikk også Thomas Mermillod Blondin forbi Lund Svindal, som til slutt ble nummer sju.

NRK-kommentatorene påpekte at nordmannen gjorde en skjebnesvanger feil tidlig i løpet. Det kostet Lund Svindal muligheten til å ta sin femte strake super-G-seier.

Sveitsiske Patrick Kueng tok seinere en soleklar ledelse da han kjørte ned i mål på tiden 1.21,73. Det ble til slutt en overraskende seier til sveitseren.

Delt ledelse Hannes Reichelt og Peter Fill kom i mål på nøyaktig samme tid:1.22,11. Disse to ble også nummer to og tre i gårsdagens utforkonkurranse. Tetduoen var veldig fornøyd med å se at nordmannen ikke var helt på topp i kveld.

Kjetil Jansrud hadde startnummer 15. Han var tidlig bakpå i forhold til lederen Peter Fill, og tapte tideler ned måt målområdet. I mål var nordmannen 0,53 sekunder bak italieneren, og ble til slutt nummer ni.

Aksel Lund Svindal ledet den totale verdenscupen før kveldens renn.