Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund Svindals comeback etter skaden har gått over all forventning

Tror på VM-start.

KAN REKKE VM: Aksel Lund Svindal har kjenner har fått gode svar etter treningene han har gjennomført med ski på beina den siste uka. Håpet om at alpinisten rekker VM i Beaver Creek har er blitt styrket. Foto: ALS Fieldproductions / Skiforbundet / NTB Scanpix
KAN REKKE VM: Aksel Lund Svindal har kjenner har fått gode svar etter treningene han har gjennomført med ski på beina den siste uka. Håpet om at alpinisten rekker VM i Beaver Creek har er blitt styrket. Foto: ALS Fieldproductions / Skiforbundet / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindals (32) comeback på snø har vært så positivt at han nå har et realistisk håp om å rekke VM.

- Aksel har stått noen dager på ski nå, og det går definitivt i positiv retning, så det er ennå håp om at han rekker VM, sier landslagstrener i alpint, Håvard Tjørhom, til Dagbladet.

Mens Kjetil Jansrud er i Kitzbühel for å forberede seg til helgens super-G og utfor, så trener Lund Svindal med teknikklaget i Hinterreit - en drøy time unna.

- Stålende framgang Derfra varsler både Lund Svindal selv og landslagsapparatet om et skicomeback som har gått over alle forventninger etter at han røk akillesen i Sölden i oktober.

- Framgangen har vært strålende, skriver Aksel Lund Svindal selv på sin hjemmeside - og nevner også at han er tilbake i så godt som full trening.

Drar på VM-oppladning VM-håpet er nå stort at landslagsledelsen har besluttet at Lund Svindal blir med landslaget til Aspen.

Dit setter de kursen allerede på søndag, etter at Kjetil Jansrud har jaktet sin første pallplass i utfor i Kitzbühel dagen før.

- Den endelige avgjørelsen blir tatt tett opp mot den første gjennomkjøringen til VM-utforen. I Aspen får han matchet seg godt mot Kjetil (Jansrud). De svarene vi får der, vil fortelle oss mye. Men det er positivt at han allerede nå kan trene bortimot normalt, sier Håvard Tjørhom - som ble kåret til Årets trener under Idrettsgallaen 10. januar.

Tøffere forhold Foreløpig holder landslagsledelsen Lund Svindal litt igjen i de tøffeste og mest krevende partiene i løypene, men det er mest for å være på den sikre siden. Framover nå vil Lund Svindal gradvis prøve seg på mer isete og slagete underlag.

PÅ SKI: Aksel Lund Svindal kjenner lite til skaden under skikjøringen og trener nå bortimot helt som normalt. Foto: ALS Fieldproductions/Skiforbundet / NTB Scanpix
PÅ SKI: Aksel Lund Svindal kjenner lite til skaden under skikjøringen og trener nå bortimot helt som normalt. Foto: ALS Fieldproductions/Skiforbundet / NTB Scanpix Vis mer

Alpint-VM i Vail/Beaver Creek starter for guttas del med super-G 4. februar.

NB! Aksel Lund Svindal er regjerende verdensmester i utfor.

OPTIMIST: Landslagstrener Håvard Tjørhom. Foto: NTB Scanpix
OPTIMIST: Landslagstrener Håvard Tjørhom. Foto: NTB Scanpix Vis mer