Lund Svindals comeback etter skaden har gått over all forventning

Tror på VM-start.

KAN REKKE VM: Aksel Lund Svindal har kjenner har fått gode svar etter treningene han har gjennomført med ski på beina den siste uka. Håpet om at alpinisten rekker VM i Beaver Creek har er blitt styrket. Foto: ALS Fieldproductions / Skiforbundet / NTB Scanpix
KAN REKKE VM: Aksel Lund Svindal har kjenner har fått gode svar etter treningene han har gjennomført med ski på beina den siste uka. Håpet om at alpinisten rekker VM i Beaver Creek har er blitt styrket. Foto: ALS Fieldproductions / Skiforbundet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aksel Lund Svindals (32) comeback på snø har vært så positivt at han nå har et realistisk håp om å rekke VM.

- Aksel har stått noen dager på ski nå, og det går definitivt i positiv retning, så det er ennå håp om at han rekker VM, sier landslagstrener i alpint, Håvard Tjørhom, til Dagbladet.

Mens Kjetil Jansrud er i Kitzbühel for å forberede seg til helgens super-G og utfor, så trener Lund Svindal med teknikklaget i Hinterreit - en drøy time unna.

- Stålende framgang Derfra varsler både Lund Svindal selv og landslagsapparatet om et skicomeback som har gått over alle forventninger etter at han røk akillesen i Sölden i oktober.

- Framgangen har vært strålende, skriver Aksel Lund Svindal selv på sin hjemmeside - og nevner også at han er tilbake i så godt som full trening.

Drar på VM-oppladning VM-håpet er nå stort at landslagsledelsen har besluttet at Lund Svindal blir med landslaget til Aspen.

Dit setter de kursen allerede på søndag, etter at Kjetil Jansrud har jaktet sin første pallplass i utfor i Kitzbühel dagen før.

- Den endelige avgjørelsen blir tatt tett opp mot den første gjennomkjøringen til VM-utforen. I Aspen får han matchet seg godt mot Kjetil (Jansrud). De svarene vi får der, vil fortelle oss mye. Men det er positivt at han allerede nå kan trene bortimot normalt, sier Håvard Tjørhom - som ble kåret til Årets trener under Idrettsgallaen 10. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.