Lund Svindals OL- høydepunkt: Jays Ndure vs. Usain Bolt

- Stemninga blir elektrisk, sier alpinkongen.

SOGNSVANN (Dagbladet): Norges beste alpinister, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, befinner seg for tida på Toppidrettssenteret ved Sognsvann i Oslo. Det gjør også flere av de norske utøverne som om ei drøy uke skal til London for å hente hjem heder, ære og edelt metall.

Både Lund Svindal og Jansrud har forventninger til det som skal skje. Lund Svindal er ikke i tvil om hva som blir høydepunktet for hans del.

- Den jeg gleder meg mest til å se, er Jaysuma Ndure. Vi er helt sikkert på samling et eller annet sted, forhåpentligvis i New Zealand, og stemninga som blir foran TV-en når startskuddet på 200-metersfinalen skal gå med Jays på startstreken, kommer til å være helt elektrisk med hele det norske laget samla foran skjermen, sier han til Dagbladet.

- Hvilke odds gir du Jays mot Usain Bolt?

- Klart, han har sinnssykt hard konkurranse. Så om han vinner gull er jeg usikker på — men at han er med og presterer bra, det hadde vært kult, sier Lund Svindal.

Spår håndballgull Han innrømmer at han ikke er helt oppdatert på hvordan det ligger an med de norske London-håpene. Ikke har han møtt så mange på Toppidrettssenteret, heller, selv om det er der den nroske troppen har precamp.

- Jeg tror mange er på precamp andre steder også, for jeg har vel bare møtt Andreas Thorkildsen, Jays og et par av håndballjentene.

Og nettopp håndballjentene er det norske gullkortet Lund Svindal har mest tro på.  

- Håndballjentene er — man kan vel ikke si sikkert stikk — men de er rå til å levere når det gjelder. Det er Andreas Thorkildsen også, poengterer han.

Tre gull Kjetil Jansrud tipper tre norske gull — men sliter litt med å utrope gullvinnerne.

- Jeg tipper det blir en medalje i roing, og Thorkildsen har jeg trua på, selv om han har hatt litt småproblemer, sier Jansrud.

- Hilken øvelse skulle du ha vært med i, hvis du hadde drevet med sommeridrett?

- Det er veldig fristende å si 100-meter, for det er den feteste øvelsen. Men det er litt fjernt for meg. Med alpinkropp, måtte det vel blitt diskos eller kule.

Liten ball for Jansrud - Hva var din beste øvelse på ungdomsskolen, på sommers tid?

- Jeg var nok heller fotballgutt — men jeg var en habil kaster, kanskje. Hvis tennisballkasting — liten ball — hadde vært en øvelse, så kanskje, smiler Kjetil Jansrud.

Heller ikke Aksel Lund Svindal har noen klar favorittutøvelse sommerstid for sin egen del.

- Det er et godt spørsmål, og noe jeg vel måtte ha bestemt for 20 år siden.

- Hva var du best i på idrettsdagen på ungdomsskolen?

- Kast var jeg ikke spesielt bra i, så det må ha vært en løpsøvelse, sier Lund Svindal.