Lundanes dropper VM

Verdensmesteren i orientering tar pause på ubestemt tid.

DROPPER NM: Verdensmester i orientering, Olav Lundanes, dropper VM. Han tar også en pause på ubestemt tid. Her er han fra VM i Sveits i fjor. Foto: Jens O. Køvrud / Dagbladet
DROPPER NM: Verdensmester i orientering, Olav Lundanes, dropper VM. Han tar også en pause på ubestemt tid. Her er han fra VM i Sveits i fjor. Foto: Jens O. Køvrud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fjorårets verdensmester Olav Lundanes meldte i forrige uke avbud til Nordic Tour. Dagbladet vet at han også dropper helgens Jukola-stafett for Halden SK.

OG: Han kommer heller ikke til å løpe VM i Finland i juli.

Pausen 25-åringen tar, er på ubestemt tid.Ingen i Norges Orienteringsforbund vil uttale seg og henviser til en pressemelding som skal komme i kveld. Olav Lundanes henviste også til pressemeldingen da Dagbladet var i kontakt med ham i dag.

Syk vinter Etter verdenscupåpningen og treningsamlingen i New Zealand i januar har Olav Lundanes slitt med sykdom. Mars-måned var mer eller mindre helt treningsfri. Dermed ble grunnlaget for dårlig til å sikre Halden Skiklubb seier i årets Timila tidlig i mai. I kamp mot o-kongen, franske Thierry Guogiou, holdt det ikke.

Olav Lundanes hadde gjort et godt løp, men var fullstendig tom da han gikk i mål og ble liggende.

Innrømmet tidsnød To uker etter sto han over VM-testene, men viste framgang under sprint-NM og mellomdistanse i Skien siste helga i mai.

- Jeg ligger langt etter skjema, men kan rekke VM-formen om jeg får trent som planlagt, sa Lundanes til Dagbladet etter NM-løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer