BESTE NORSKE: Olav Lundanes (Halden) ble nummer fem på sprinten på New Zealand. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BESTE NORSKE: Olav Lundanes (Halden) ble nummer fem på sprinten på New Zealand. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Lundanes nummer fem i krevende sprint

På New Zealand.

Orienteringsløperen Olav Lundanes var raskest av de norske gutta med en 5.-plass under tirsdagens sprint i verdenscupen på New Zealand.

Oppturen lar fortsatt vente på seg for de norske herreløperne på andre siden av kloden. Under årets annet løp i verdenscupen slo Lundanes best fra seg på den kuperte parksprinten i Wellington.  

- Jeg har hele veien løpt og vært usikker på kartet. Det var vanskelig å få terreng og kart til å stemme, og da ble jeg veldig reservert, sa Lundanes etter å ha blitt nummer fem.

Etter søndagens feilstempling og diskvalifikasjon, løp han med litt ekstra sikkerhetsmargin på tirsdagens sprint. Dermed ble også marginen opp til vinneren Matthias Kyburz fra Sveits på nesten minuttet. Den sveitsiske sprintverdensmesteren fra i fjor fikk selskap av svenske Jerker Lysell, samt landslagskollega og navnebror Matthias Merz på pallen.

Med unntak av Lundanes måtte en lete lenger ned på resultatlistene for å finne de norske gutta. Øystein Kvaal Østerbø, Magne Dæhli og Eskil Kinneberg endte som nummer 25, 30 og 31.

- Vi er generelt veldig sårbar på sprint, både fysisk og teknisk, og da blir vi straffet ekstremt hardt for de feilene vi gjør, sa landslagssjef Petter Thoresen.

- Når det gjelder Olav Lundanes løper han mye på sikkerhet. Og åpner derfor også ganske beskjedent til han å være, men løper seg opp etter hvert. Det løper bra for fortsettelsen.

Den siste norske løperen til start, Carl Godager Kaas, fikk en god innledning på løpet, men stemplet på feil post og ble disket.

Wigemyr også nummer fem På kvinnesiden endte Tone Wigemyr også på 5.-plass som beste norske etter rundt 20 minutters løping.

- Jeg er i flytsonen om dagen, og dette var et nytt godt løp, sa Wigemyr fornøyd etter målgang.

Det var lite å gjøre med topptrioen, Tone Alexandersson, Annika Billstam og den lokale overraskelsen og hjemmeløperen Lizzie Ingham, som tok seg av de tre pallplassene.

Men etter to verdenscupløp, med 4.- og 5. plass, er Wigemyr å regne med i verdenstoppen.

- Jeg er kjempefornøyd med den starten jeg har fått på verdenscupen. I forkant av dagens konkurranse visste jeg at det kunne passe meg bra, med krevende orientering og sterk kupering. Dermed var det bare å ta sjansen, sa hun.

De to andre norske deltakerne, Anne Margrethe Hausken Nordberg og Mari Fasting, endte på henholdsvis 20.- og 26. plass.

(NTB)