Lundanes står over verdenscupen i Oslo

Pause for verdensmesteren.

STÅR OVER: Olav Lundanes i aksjon i Nordic Tour i fjor. Verdensmesteren står over helgas løp. Foto: Jens O. Kløvrud
STÅR OVER: Olav Lundanes i aksjon i Nordic Tour i fjor. Verdensmesteren står over helgas løp. Foto: Jens O. Kløvrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fjorårets orienteringsverdensmester Olav Lundanes har slitt med sykdomsperioder etter verdenscupstarten på New Zealand i januar.

Sunnmøringen i Halden SKs drakt har ligget etter skjema mot årets hovedmål: VM i Finland i starten av juli.

Nå dropper han helgens viktige test i Oslo.

Positiv test Etter en positiv test sist helg, var planen at Lundanes skulle løpe de to første konkurransene i Nordic Tour på Ammerud i Oslo lørdag og søndag - før han konsentrerte seg fullt og helt om forberedelsene til VM.

Nå er det klart at Norges beste postmann står over helgens verdenscupkonkurranser i Oslo.

I tidsnød - Jeg har ikke mer enn den tida jeg trenger før VM. De neste ukene vil jeg trene som om det var midt på vinteren. Går alt etter planen skal det holde til å være i godt slag til VM, sa Lundanes til Dagbladet sist helg.

I dag ville han ikke si så mye.

VM kan ryke? Men når den avtroppende landslagssjefen Petter Thoresen kommer med sin tropp til sprint og mellomdistansen i groruddalen lørdag og søndag, sitter Norges beste kort hjemme i Halden.

Så er spørsmålet om forhåndsuttatte Olav Lundanes er med når Norges tropp reiser til Finland for å jakte VM medaljer i juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer