Lundanes til undersøkelse rett etter løpet

Men beholder grepet om verdenscupen.

BERGET DAGEN: Olav Lundanes går i mål i Holmenkollen til femteplass og er dermed fortsatt leder av verdesnecupen. Foto: JENS O. KLØVRUD
BERGET DAGEN: Olav Lundanes går i mål i Holmenkollen til femteplass og er dermed fortsatt leder av verdesnecupen. Foto: JENS O. KLØVRUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med ispose på kneet dro verdenscuplederen i orientering rett til undersøkelse ved Olympiatoppen.

- Jeg er ikke veldig bekymret, men vi får se. Kanskje blir det MR-undersøkelse i morgen, sa Olav Lundanes der han satt med ispose på venstre kne etter mellomdistansen i Holmenkollen.

Berget dagen 24-åringen som leder verdenscupen i orientering idet tre konkurranser gjenstår av Nordic Tour og årets cup, kjempet seg inn til en sterk femteplass og har dermed fortsatt grepet på cupen.

- Jeg berget vel dagen, konkluderte han.

- I går var jeg foran skjema — i dag litt bak. Dermed er jeg vel i rute. Om kneet holder.

Det var på gårsdagens sprint at det smalt. Da han ruset ned en bratt skråning og skulle ut på asfaltløypa, ble trykket på kneet for stort. Han gikk på trynet og dunket kneet i asfalten.

Bommen ødela - Siden i går har jeg fått ut asfalten i såret, men jeg kjente det allerede på oppvarmingen i dag. Ofte har en litt vondt før en blir varm, i dag ble det bare verre. Det er nok ikke såret som er verst. Muskelaturen på innsiden har fått juling. Jeg merker det godt når det går bratt opp- eller nedover.

Hvordan hemmet kneet deg i dag?

- Jeg skal ikke skylde på kneet, men det ble litt slik at jeg i starten tenkte mye på hvor jeg plasserte beina.

- Jeg gikk greit i de sju første postene og da terrenget ble snillere, kjørte jeg på til åttende. Tenkte at det var her jeg måtte gjøre det. Det skulle jeg jo ikke gjort. Jeg røk på en bom og ødela løpet, sa Olav før han pakket sakene og dro sammen med landslagslege Ellen Moen til Olympiatoppen for å sjekke skaden grundigere.

- Verst første dag Trass smerter klatret han på listene mot slutten av løpet og ble som vanlig best av de norske i en konkurranse der flere viste seg fram med god løp.

- Ofte er det slik at en slagskade er verst dagen etter. Dermed kan jeg håpe at det er bedre allerede i morgen og uproblematisk når knockout-sprinten avgjøres i Göteborg tirsdag ettermiddag.

Selv om bysprint slett ikke er hans favorittdistanse, er han i øyeblikket sterk nok til å slå fra seg i toppen også der.

- Olav kommer til å få kjørt seg i Sverige, men jeg tror han har mye å melde, sier landslagssjef Petter Thoresen.

- Alle sier han ikke er god nok i sprint, men vi får se. Uansett blir det tre tøffe konkurransen før vinneren av verdenscupen er kåret neste helg. Så får vi håpe vinneren er norsk.

Carls dilemma Carl Waaler Kaas som var neste best av våre med sjuende plass, var lenge usikker på om han skulle løpe gårsdagens mellomdistanse i nærområdet der han er født og oppvokst. Han legger ikke skjul på at han helst ville sluppet dilemmaet.

Men da arrangøren og det internasjonale forbundet ga grønt lys, valgte han å starte.

- Orientering er tross alt jobben til flere av oss, og da er det ikke bare å stå over verdenscupen, spesielt ikke hele Nordic Tour som er helt avgjørende i sammendraget, sier mellomdistanseverdensmesteren fra 2010.

Et annet sterkt norsk kort, Anders Nordberg, valgte det motsatte og sto over helgas konkurranser fordi han mente han var for godt kjent.

 I dag var den franske mellomdistansemesteren Thierry Gueorgiou tilbake på topp. På den 4,9 kilometer lange løypa fra toppen av Vettakollen og inn til skistadion i Holmenkollen var han 1.15 raskere enn Lundanes.

Hausken-miss Silje Ekroll Jahren har tatt store steg denne sesongen. Lørdag maktet hun riktignok ikke å nå sprintfinalen etter to-tre veivalgsblemmer, men i dag var hun tilbake som beste norske.

- Det er jo gøy å bli beste norske og jeg er fornøyd med 10. plass, men jeg skulle jo helst sett en av de andre godt foran meg på lista, sa Silje etter løpet.

Anne Margrethe Hausken Nordberg som sto på pallen lørdag, gjorde enn stor miss allerede på fjerde post. Derfra og inn holdt hun følge med sveitsiske Simone Niggli som sikret dobbeltseiere, men det holdt bare til en 13. plass.

Verdenscupen i orientering fortsetter med Knockoutsprint Göteborg tirsdag før den avsluttes med sprint og jaktstart i neste års VM-by, finske Vuokatti.

MÅTTE BEHANDLES: Olav Lundanes fikk ispose på kneet og behandling av landslagslege Ellen Moen etter innkomst. Deretter bar det videre til nærmere undersøkelser. Foto: JENS O. KLØVRUD
MÅTTE BEHANDLES: Olav Lundanes fikk ispose på kneet og behandling av landslagslege Ellen Moen etter innkomst. Deretter bar det videre til nærmere undersøkelser. Foto: JENS O. KLØVRUD Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer