Lundanes tok sitt andre gull på to dager

Herjer i orienterings-EM.

UTKLASSET KONKURRENTENE: Olav Lundanes poserer stolt med gullmedaljen, etter å ha vunnet fredagens langdistanse ett minutt og fem sekunder foran sveitseren Matthias Merz. 
Foto: NTB scanpix
UTKLASSET KONKURRENTENE: Olav Lundanes poserer stolt med gullmedaljen, etter å ha vunnet fredagens langdistanse ett minutt og fem sekunder foran sveitseren Matthias Merz. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Orienteringsløperen Olav Lundanes gjorde et nytt kjempeløp og tok sitt annet EM-gull på to dager i Sverige fredag.

Nordmannen var best fra start til mål på langdistanse. Han endte 1.05 minutt foran sveitseren Matthias Merz. Russiske Valentin Novikov ble nummer tre og var ytterligere 25 sekunder bak Lundanes.

- Jeg har løp helt prikkfritt teknisk, men hadde ikke like bra «trykk» i beina som dagen før. På mellomdistansen var jeg i toppslag, nå var jeg i bra slag. Men jeg er kjempefornøyd med løpet og mitt andre EM-gull på to dager, sa Olav Lundanes.

24-åringen ble verdensmester på langdistanse i Trondheim i 2010.

- Olav er råsterk fysisk og samtidig veldig bra skolert teknisk. Han er en komplett o-løper. Men likevel jobber han hver dag for å utvikle seg, sier landslagssjef Petter Thoresen om sin elev.

Norge hadde ikke vunnet gull i orienterings-EM siden 2008.

- Jeg prøvde å spare litt på formen i april for å være på topp nå i mai, men dette er over all forventning, sa Lundanes.

Gullet var tidenes sjuende norske i EM. Tidligere har Anne Margrethe Hausken (2), Hanne Staff (2) og Magne Lystad vært europamestere i orientering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer