Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lundberg skulle helst vært her for å gi gullklemmen til samboeren

Istedenfor reagerte han slik i vårt OL-studio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Bjørgen ble historisk da hun sikret gullet på dagens 30 kilometer foran Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

Meldte gullrykket I vårt OL-studio satt en rørt og glad samboer. Fred Børre Lundberg er tidligere olympisk mester, men i dag var det samboer Marit Bjørgen som var snakkisen i studio.

- Nå går hun forbi, hun rykker, meldte Lundberg ikke lenge før mål.

Og som sagt, så gjort. Marit Bjørgen dro fra, og det holdt helt inn.

- Marit er rå i slike bakker der hun får brukt padleteknikken sin. Det var godt å se, og det ble et bra OL tross litt trøbbel midtveis, sier en stolt Lundberg.

Skulle gitt gullklem - Du skulle vært i målområdet nå, Fred Børre, og gitt henne en klem, skjøt studiogjest Cecilie Skog inn.

- Ja, jeg skulle det. Men jeg får ta det igjen på mandag, svarer han.

- Holder ett OL til Bjørgen er nå tidenes mestvinnende kvinnelige olymper, men det kan godt tenkes at 32-åringen tar nok et OL.

- Med tanke på formen kan Marit fint holde ett OL til. Det kommer imidlertid an på den indre driven hennes, og det er vanskelig å si noe med tanke på et nytt OL akkurat nå, forteller han.

At det ble trippelt norsk nå, betyr ikke at vi kan forvente å dominere i alle år framover.

GULLJUBEL: Her jubler Marit Bjørgen for gullet på 30 kilometeren. Det rørte samboer Fred Børre Lundberg i studio. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
GULLJUBEL: Her jubler Marit Bjørgen for gullet på 30 kilometeren. Det rørte samboer Fred Børre Lundberg i studio. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer

- Sannsynligvis vil den norske bølgen med gode skiløpere gå over etter hvert, for slikt går opp og ned. Det er med andre ord bare å nyte det så lenge som mulig, sier Lundberg.

Få med deg det siste fra Sotsji i vårt livesenter.

Hele Norges coronakart