BLID: Maren Lundby har virkelig funnet storformen, i rett tid til VM i Østerrike. I dag tok hun sin fjerde strake seier: Foto: AP Photo/Alex Nicodim/NTB Scanpix
BLID: Maren Lundby har virkelig funnet storformen, i rett tid til VM i Østerrike. I dag tok hun sin fjerde strake seier: Foto: AP Photo/Alex Nicodim/NTB ScanpixVis mer

Maren Lundby vant verdenscup i Hinzenbach

Lundby har funnet VM-formen - vant fjerde på rad

Maren Lundby viste ingen nåde i østerrikske Hinzenbach og klinket til med sin fjerde strake verdenscupseier i hopp.

Triumfen er Gjøvik-jentas femte verdenscupseier for sesongen. Det gjør at hun øker forspranget ned til tyske Katharina Althaus i sammendraget.

Lundby var i føringen etter at hun leverte første omgangs lengste hopp på 86 meter. I finaleomgangen så 24-åringens seg aldri tilbake og sikret seieren med et nytt hopp på 86 meter i vanskeligere forhold. Det holdt til en samlet poengsum på 228,1 poeng.

Julian Seyfarth på annenplass var 12,9 poeng bak Lundby, mens Althaus endte på tredjeplass med 213,2 poeng.

Silje Opseth ristet på hodet etter å ha landet på 72,5 meter i første omgang. Noe lengre gikk det i annen omgang med et hopp på 75,5 meter. 19-åringen endte til slutt på 14.-plass med 191,4 poeng i tøffe forhold.

Bedre gikk det for Anna Odine Strøm, som landet til 79 meter i første omgang. Selv om annenhoppet var halvannen meter kortere, tok finnmarkingen tok en midlertidig ledelse. En samlet poengsum på 199,5 poeng holdt til 7.-plass for 20-åringen.