Maren Lundby vant i Oberstdorf

Lundby i superform før VM

Maren Lundby tok sin åttende verdenscupseier for sesongen. Hoppdronningen vant 0,4 poeng foran Katharina Althaus i Oberstdorf lørdag.

VANT: Maren Lundby er i storform før VM. Foto: Jure Makovec / AFP
VANT: Maren Lundby er i storform før VM. Foto: Jure Makovec / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdagens hopprenn ble en ren duell mellom Althaus og Lundby i Tyskland. Tyskeren ledet med 0,4 poeng etter førsteomgangen, men i finaleomgangen var rollene snudd, og Lundby kunne dermed juble for en ny verdenscupseier.

Lundby har vært i storformen i inneværende verdenscupsesong. Kolbukameratene-utøveren har nå åtte verdenscupseire og leder sammendraget 245 poeng foran Althaus. Seks av seirene kom på rad, men seiersrekken ble ødelagt da Sara Takanashi seiret i slovenske Ljubno forrige søndag.

Tre norske i finalen

Silje Opseth leverte et hopp på 114 meter i førsteomgangen. I finaleomgangen smalt 19-åringen til med et hopp på 121 meter og tok en midlertidig ledelse med 234,6 poeng. Ledelsen varte derimot ikke lenge, og opplendingen måtte ta til takke med sjuendeplass

Anna Odine Strøm hoppet like langt som Opseth i førsteomgangen, men klarte ikke å følge opp lagvenninnen i finaleomgangen. Finnmarkingens finalehopp på 118,5 meter ga en samlet poengsum på 230,9 poeng og en 10.-plass.

35.-plass på Bråten

Ingebjørg Saglien Bråtens hopp på 95 meter var av det korte slaget. Hun kom på 35.-plass og måtte dermed observere finaleomgangen fra tribuneplass.

Publikum fikk en støkk da Zdenka Pesatova falt i nedslaget tidlig i førsteomgangen. Tsjekkeren måtte fraktes bort på båre, men vinket til publikum på vei ut og hadde bevegelse i beina.

Lundby var best i prøveomgangen med et hopp på 122 meter.

Søndag venter et nytt renn i tyske Oberstdorf.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer