Aleksander Stockl imponert over Lundby

Lundby inspirerer herrenes landslagssjef: - Ingen legger ned så mye jobb

Maren Lundby har herjet i verdenscupen i vinter, men får bare en sjanse til å skinne i vinter-OL. Nå vil Alexander Stöckl ha mikskonkurranse.

SEIER: Maren Lundby etter seieren i verdenscupen i Hinterzarten, Tyskland i desember. Foto: AFP PHOTO / dpa / Felix Kästle / Germany OUT
SEIER: Maren Lundby etter seieren i verdenscupen i Hinterzarten, Tyskland i desember. Foto: AFP PHOTO / dpa / Felix Kästle / Germany OUTVis mer

– Jeg håper vi får det allerede i Beijing-OL om fire år. Det betyr en medaljesjanse ekstra for alle, noe som vil øke verdien på idretten vår. En mikskonkurranse er veldig spennende, sier herrenes landslagssjef.

Det er allerede kjønnsblandet lagkonkurranse i ski-VM. Lundby har vært vinterens beste norske hopper. Bøverbru-jenta har vunnet 7 av 10 renn i verdenscupen.

Best trent

– Maren er etter min mening den best trente kvinnelige hopperen i verden. Det vet hun selv også. Det blir krevende å reise til OL som en av de største favorittene, sier Stöckl.

– Er du overrasket over at hun har tatt igjen og ikke minst passert den lenge så suverene Sara Takanashi (53 seirer i verdenscupen)?

– Overhodet ikke. Jeg ser fra sidelinjen at ingen legger ned såpass med jobb. Det tør jeg si, sier Stöckl om den treningsvillige jenta fra Toten.

– Det er helt fantastisk å vinne seks renn på rad, fortsetter Stöckl.

– Dere har ikke klart å skape den samme eneren?

– Vi er ikke der enda. Vi jobber for at det skal skje. Samtidig tror jeg nivået på guttesiden er enda høyere, svarer hoppguttas trener.

Inspirert

– Stoch klarte fire i hoppuka?

– Fire er ikke seks, svarer Stöckl.

– Men når vi ser på Maren, ser vi at det er mulig å klare det også i Norge. Jeg blir veldig inspirert. Det er veldig betryggende for støtteapparatet og teamene rundt våre hoppere, sier Stöckl.

Ole Bremseth hadde den norske rekorden for antall seirer på rad i verdenscupen. Hokksund-hopperen klarte fire på rad i 1982. Lundby står med elleve verdenscupseirer. Det er tangering av den norske rekorden til Roar Ljøkelsøy.

(NTB)