Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maren Lundby mislykkes i dagens kvalifisering

Lundby med beskjeden hopping i Ljubno-kvalifiseringen

Skuffet i kvalifiseringen i Ljubno.

NÅDDE IKKE HELT OPP: Maren Lundby hoppet ikke opp mot sitt beste i kvalifiseringen fredag. Foto: AFP PHOTO/Felix Kästle
NÅDDE IKKE HELT OPP: Maren Lundby hoppet ikke opp mot sitt beste i kvalifiseringen fredag. Foto: AFP PHOTO/Felix Kästle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maren Lundby var svært beskjeden på lengden da hun bare oppnådde 78 meter i sitt kvalifiseringshopp. Tyske Katharina Althaus var best i Ljubno fredag.

Althaus landet på 89 meter i sitt hopp og var 1,8 poeng bedre enn japanske Sara Takanashi som hadde 90 meter. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz, som gjorde comeback i verdenscupen etter en kneskade, var lengst i kvalifiseringen med sine 91 meter. Hun var likevel 8,0 poeng bak den tyske hopperen.

Lundby som har vunnet de fem siste verdenscuprennene hoppet fra en avsats lavere enn sine konkurrenter. Hun fikk dermed 8,5 poeng i tillegg. Lundby endte som nummer 13 i kvalifiseringen.

I sitt første treningshopp slet også Lundby som der bare fikk 72 meter. I det siste treningshoppet landet hun på 90 meter under vanskelige vindforhold, og var med det best.

OL-uttatte Silje Opseth hadde 80,5 meter og hoppet hennes holdt til 16.-plass. Anna Odine Strøm hadde 76,5 meter ble nummer 26.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!