Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lundby med kjempehopp i Kollen under trening

Optimismen råder i norsk kvinnehopp.

GRUNN TIL Å SMILE: Maren Lundby hoppet 140 meter under trening onsdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GRUNN TIL Å SMILE: Maren Lundby hoppet 140 meter under trening onsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Maren Lundby hoppet 140 meter under trening onsdag kveld. Hun var med det lengst av samtlige. Optimismen råder i norsk kvinnehopp.

- Det var et godt hopp. Vi fikk de svarene vi trengte så derfor valgte hun å stå over den siste treningsomgangen, sa landslagstrener Christan Meyer til NTB.

- Vi vet at hun kan nå høyt opp, men vi tar ingenting for gitt, sa Meyer.

Den offisielle bakkerekorden i Holmenkollen har Andreas Kofler med 141 meter.

Maren Lundby fant seg selv i Oberstdorf i søndagens renn. Hun har fått tilbake selvtilliten og det hjelper bra på. Hun ble nummer tre søndag bak Sara Takanashi og Daniela Iraschko-Stolz.

Takanashi var lengst i den første treningsomgangen med 137 meter. Der hadde Lundby 117,5 meter. Den suverene verdenscuplederen forsøkte seg med betydelig lavere fart i den andre treningsomgangen, men landet på bare 106,5 meter.

I den tredje treningsomgangen var det russiske Jirina Avvakumova som var lengst med 131 meter.

Line Jahr hadde 110,5, 109,5 og 115 meter i sine tre svev. Anna Odine Strøm hadde 109,5, 95,5 og 95 meter, mens Silje Opseth hadde 113 og 100,5 i sine to forsøk.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram