Maren Lundby

Lundby om Iversen-beklagelse

- Jeg fikk en melding fra Emil, så det var veldig hyggelig. Jeg vet at han ikke mente det på den måten, sier Maren Lundby til Dagbladet.

FIKK TEKSTMELDING: Maren Lundby forteller til Dagbladet at hun personlig har fått en beklagelse fra Emil Iversen. Foto: Lise Åserud / NTB
FIKK TEKSTMELDING: Maren Lundby forteller til Dagbladet at hun personlig har fått en beklagelse fra Emil Iversen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): At Maren Lundby er med i TV 2-programmet «Skal vi danse» midt under sesongoppkjøringen har skapt sterke reaksjoner blant flere idrettskollegaer. Blant dem langrennsløper Emil Iversen, som tidligere i høst omtalte veivalget som uprofesjonelt.

Men torsdag fortalte Maren Lundby åpenhjertig til statskanalen at hun sliter med vektkravene til hoppsporten og at hun av den grunn har valgt å stå over OL i Beijing. Hun utdypet videre at deltakelsen i «Skal vi danse» var et forsøk på å finne noen svar som kanskje kunne tatt henne til mesterskapet.

De siste dagene har Maren Lundby blitt hylla landet over. Åpenheten fikk også Iversen til å beklage sine tidligere uttalelser.

- Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg om før jeg pratet. Det går ikke alltid like bra. Situasjonen stiller seg annerledes og jeg beklager for det jeg sa, skrev Emil Iversen til Adresseavisen fredag.

EMOSJONELT: Det ble emosjonelt under Maren Lundbys (27) dans i TV2s program Skal vi danse lørdag. Bilder med tillatelse fra TV2 Vis mer

Fikk melding fra Iversen

Lørdag kveld var Lundby igjen tilbake på parketten, der hun dedikerte dansen sin til den vanskelige OL-avgjørelsen. Dansen rørte seerne og hun fikk stående applaus fra både publikum og dommere.

Etter dansen fortalte Lundby til Dagbladet at hun har fått en personlig melding fra Iversen, i tillegg til den offentlige beklagelsen.

- Jeg fikk en melding fra Emil, så det var veldig hyggelig. Jeg vet at han ikke mente det på den måten. Jeg vet at han sender noen stikk her og der iblant. Da jeg leste det som kom fra ham, så lo jeg med en gang, for dette er ikke seriøst, sier hun til Dagbladet.

DEDISERT DANS: Maren Lundby og dansemakker Philip Raabe under lørdagens «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2
DEDISERT DANS: Maren Lundby og dansemakker Philip Raabe under lørdagens «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Hva skrev han?

- Han beklaget seg. Jeg husker ikke helt, det var mye forskjellig. Han skrev at jeg burde være stolt av meg selv og beundret meg for det jeg gjorde. Det var veldig hyggelig, sier Lundby.

- Jeg har det bra

Lundby påpeker at det naturlig nok har vært en spesiell uke, men at hun setter pris på at hun har mange fine folk rundt seg, både i «Skal vi danse» og i hoppmiljøet.

- Jeg har det veldig bra med meg selv, heldigvis. Så er jeg selvfølgelig lei meg for at jeg ikke kommer til OL i år, sier Lundby som opplever TV-programmet som et fristed, akkurat nå.

- Har du noen konkrete planer videre for toppidrettssatsingen nå?

- Ikke så veldig konkret, men det jeg gjør vil forhåpentligvis gjøre at veien tilbake blir enklere. Jeg skal prøve å senke skuldrene litt og ikke stresse - jeg har god tid og jeg gjør ting ordentlig. Prøve å sette seg nye mål.

- Hvor vanskelig er det å ikke stresse?

- Akkurat nå så går det veldig fint. Nå har jeg satt en strek over sesongen og kan se lenger fram. Jeg føler meg veldig godt ivaretatt, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer