Lundby opprettholdt pallrekken

Maren Lundby hoppet seg opp til tredjeplass under verdenscuprennet i Oberstdorf lørdag. Hun har dermed vært på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen.

PALLEN: Maren Lundby reddet en pallpass i verdenscuprennet i hopp i tyske Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PALLEN: Maren Lundby reddet en pallpass i verdenscuprennet i hopp i tyske Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under vanskelige forhold skuffet Lundby i sitt første hopp. Med bare 93,5 meter lå hun på sjetteplass før finaleomgangen. Forholdene var gode da verdenscupeneren fikk det grønne lyset i finalen, men de endret seg drastisk da hun satte utfor hoppkanten.

Hoppet på 95,5 meter holdt til tredjeplass, mens japanske Sara Takanashi vant rennet i Tyskland. Østerrikske Daniela Stolz-Iraschko ble nummer to.

For Lundby er tredjeplassen den dårligste plasseringen hun har hatt i de individuelle verdenscuprennene denne sesongen. Det betyr at hun har vært på pallen hver eneste gang i vinter.

Tangering for Strøm

Rekken så ut til å kunne ryke etter første omgang lørdag, men finalehoppet var godt nok til å sikre tredjeplassen.

Anna Odine Strøm tangerte sesongbeste med sin sjuendeplass. Hun var nummer fem etter den første omgangen, men med 91 meter i finaleomgangen falt hun to plasser.

Silje Opseth ble nummer 18.

Beskjedent

Lundby, som allerede har vunnet verdenscupen og som kan fullføre en hel verdenscupsesong med kun pallplasser, fikk det ikke til å stemme under vanskelig forhold i første omgang. Hopperen fra Toten landet på beskjedne 93,5 meter og gikk inn på sjetteplass med 106,1 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer