Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lundby opprettholdt pallrekken

Maren Lundby hoppet seg opp til tredjeplass under verdenscuprennet i Oberstdorf lørdag. Hun har dermed vært på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen.

PALLEN: Maren Lundby reddet en pallpass i verdenscuprennet i hopp i tyske Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PALLEN: Maren Lundby reddet en pallpass i verdenscuprennet i hopp i tyske Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Under vanskelige forhold skuffet Lundby i sitt første hopp. Med bare 93,5 meter lå hun på sjetteplass før finaleomgangen. Forholdene var gode da verdenscupeneren fikk det grønne lyset i finalen, men de endret seg drastisk da hun satte utfor hoppkanten.

Hoppet på 95,5 meter holdt til tredjeplass, mens japanske Sara Takanashi vant rennet i Tyskland. Østerrikske Daniela Stolz-Iraschko ble nummer to.

For Lundby er tredjeplassen den dårligste plasseringen hun har hatt i de individuelle verdenscuprennene denne sesongen. Det betyr at hun har vært på pallen hver eneste gang i vinter.

Tangering for Strøm

Rekken så ut til å kunne ryke etter første omgang lørdag, men finalehoppet var godt nok til å sikre tredjeplassen.

Anna Odine Strøm tangerte sesongbeste med sin sjuendeplass. Hun var nummer fem etter den første omgangen, men med 91 meter i finaleomgangen falt hun to plasser.

Silje Opseth ble nummer 18.

Beskjedent

Lundby, som allerede har vunnet verdenscupen og som kan fullføre en hel verdenscupsesong med kun pallplasser, fikk det ikke til å stemme under vanskelig forhold i første omgang. Hopperen fra Toten landet på beskjedne 93,5 meter og gikk inn på sjetteplass med 106,1 poeng.

Strøm var beste norske på femteplass etter et hopp på 96 meter før finaleomgangen.

Takanashi var i føringen etter et hopp på 100,5 meter, og japaneren fulgte opp med 96,5 meter. Det holdt til seier med tre poengs margin til Stolz-Iraschko.

Slovenske Ema Klinec lå på annenplass etter første omgang, men hun klarte ikke å følge opp i sitt andre hopp og endte på sjetteplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling