Lundby overrasket seg med sterk 3. plass i verdenscupen

Imponerte i Lillehammer.

IMPONERTE: Maren Lundby gjorde det mye bedre enn hva hun hadde forventet i verdenscupåpningen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
IMPONERTE: Maren Lundby gjorde det mye bedre enn hva hun hadde forventet i verdenscupåpningen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Maren Lundby fikk en flott start på verdenscupsesongen med tredjeplass i Lillehammer fredag.

Hopperen fra Kolbukameratene lå på fjerdeplass etter førsteomgangen (96 meter), men hoppet seg forbi østerrikske Chiara Hölzl med 92 meter i finaleomgangen.

Lundby smilte bredt over tredjeplassen. Det var lite å gjøre med den suverene vinneren Sara Takanashi fra Japan. Hun hoppet 95,5 og 97,5 meter og fikk 251,7 poeng. Det var 11,5 poeng bedre enn toer Maja Vtic fra Slovenia. Lundby fikk 233,6 poeng.

- Det var veldig bra. Jeg fortsetter å gjøre det enkelt og banker til. Jeg var ikke forberedt på at det skulle gå så bra i dag. Det er deilig, sa Lundby til NRK.

Takanashi vant for 31. gang i verdenscupen. Line Jahr ble nummer 22. Hun hoppet seg opp to plasser fra 1. omgang med et svev på 81 meter i finaleomgangen.

Anna Odine Strøm (Alta) og Silje Opseth (Holeværingen) kom ikke med i finaleomgangen. Strøm endte på 34.-plass etter et svev på 82 meter (88,1 poeng), mens Opseth ble nummer 37 etter sitt hopp på 77,5 meter (77,1).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram