Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopphelga i Sapporo

Lundby tredje best i kvaliken

Maren Lundby la seg inn på tredjeplass i hoppjentenes kvalifisering til helgens to renn i japanske Sapporo. Storstjernen Sara Takanashi var best på hjemmebane.

KVALIK: Maren Lundby hadde en grei kvalifisering før helgens to renn i Sapporo, Japan. Her er hun i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KVALIK: Maren Lundby hadde en grei kvalifisering før helgens to renn i Sapporo, Japan. Her er hun i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscuplederen fra Kolbu leverte et svev på 94 meter. Det var nest lengst i kvalifiseringen. Takanashi hoppet én meter lenger.

Katharina Althaus snek seg mellom de to på resultatlista. Tyskeren landet på 93 meter, men fikk bedre poengsum enn Lundby.

Takanashi fikk totalt 126,3 poeng mot Althaus' 123,2 og Lundbys 121,6.

Lundby har gode minner fra Sapporo-bakken. På rundt samme tid i fjor vant hun det ene rennet, mens hun ble treer i det andre. Totalt har hun seks individuelle enkeltseirer i verdenscupen. Den siste kom i Hinterzarten like før jul.

Hun er i delt sammenlagtledelse med Althaus. Begge står med 360 poeng mot Takanashis 220.

I Sapporo skal også Anna Odine Strøm hoppe lørdag og søndag. Hun endte på 19.-plass i kvalifiseringen etter et hopp på 83 meter.

Silje Opseth ble diskvalifisert og må se helgens konkurranser fra sletta.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!