Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lundby vil bli historisk

Lundby vil gjøre det ingen nordmann har klart tidligere

Norske hoppere vinner nesten aldri verdenscupen. OL-vinner Maren Lundby kan skrive norsk hopphistorie til vinteren.

I FORSVARSPOSISJON: Maren Lundby kan bli den første norske hopperen til å vinne verdenscupen i hopp sammenlagt to år på rad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I FORSVARSPOSISJON: Maren Lundby kan bli den første norske hopperen til å vinne verdenscupen i hopp sammenlagt to år på rad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

For aldri har en norsk hopper klart å forsvare verdenscupen sammenlagt. Vegard Opaas (86/87), Espen Bredesen (93/94) og Anders Bardal (2011/12) var de eneste nordmennene som hadde klart å sikre seg den gule sammenlagttrøya før Bøverbru-jenta smadret alle sist sesong.

23-åringen vant ni renn og vant sammenlagt med klar margin.

- Det er veldig motiverende å kunne bli den første norske hopperen som forsvarer trøya. Jeg har ikke tenkt å sleppe meg noe nedpå. Jeg sikter ikke noe lavere, sier den ambisiøse Kolbukameratene-hopperen til NTB.

VM-revansj

Etter OL-gullet og verdenscuptriumfen er det store forventninger til totningen. Hun jager også VM-revansj etter den sure fjerdeplassen i Lahti. Da ledet Lundby etter førsteomgangen.

- Det jeg mangler er et VM-gull. Jeg har vunnet OL og verdenscupen. Revansjlysten er enormt stor etter fjerdeplassen i forrige VM, sier Lundby.

Fortsatt gnager nedturen og tårene fra Lahti.

- Jeg har ristet av meg den største skuffelsen, spesielt etter at jeg tok med meg OL-gullet hjem, men jeg har noe å rette opp, sier jenta som virkelig har sørget for at kvinnehoppingen får sin plass i rampelyset.

Ingen storbakke i VM

Hun ergrer seg over at jentene ikke slipper til i storbakken under Seefeld-VM.

- Det har ikke vært noe tema, dessverre, så jeg tviler på at det skjer, svarer Lundby.

- Føler du at du blir fratatt en gullmulighet?

- Jeg har aldri hatt den, det er vel heller en gullmulighet vi får i framtiden. Det er dumt at det ikke kommer på VM-programmet i vinter, men jeg har fått inntrykk av at det kommer i 2021-VM i Oberstdorf, sier Lundby.

Får selskap

Hun får selskap på det norske A-landslaget i VM-sesongen. Silje Opseth fra Holeværingen rykker opp fra hospitantplass, mens Anna Odine Strøm hoppet seg inn på laget etter en strålende avslutning på sesongen.

Nå øyner Lundby muligheten for at det blir flere norske flagg på pallen allerede til vinteren.

- Ja, det tror jeg absolutt kan skje. Det er bare å se hva Anna gjorde mot slutten av sesongen med sine to sjuendeplasser. Når vi vet hvor mye de jentene har inne, så kan de helt klart klatre opp på pallen i nær framtid, sier hoppdronningen.

Hoppet i taket

Selv tok hun helt av onsdag kveld. Favorittlaget Liverpool tok seg til finalen i Champions League i en høydramatisk kamp mot Roma.

Nå vurderer hun tur til Kiev der finalen spilles. Kanskje blir det hopping på tribunen før sesongoppkjøringen tar til for fullt.

- Magisk, sier Lundby om Liverpools vei til finalen i den gjeveste E-cupen.

PS! En rekke utenlandske hoppere har klart å forsvare en totalseier i verdenscupen. Lundbys japanske rival, Sara Takanashi, er den eneste som har klart det på kvinnesiden. Blant herrene har Armin Kogler (Østerrike), Matti Nykänen (Finland), Andreas Goldberger (Østerrike), Primoz Peterka (Slovenia), Martin Schmitt (Tyskland), Adam Malysz (Polen) og Janne Ahonen (Finland) klart å vinne verdenscupen to år på rad. Nærmest av de norske var Anders Bardal som ble toer i sammendraget året etter at han vant.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media