Lundby vil bli historisk

Lundby vil gjøre det ingen nordmann har klart tidligere

Norske hoppere vinner nesten aldri verdenscupen. OL-vinner Maren Lundby kan skrive norsk hopphistorie til vinteren.

I FORSVARSPOSISJON: Maren Lundby kan bli den første norske hopperen til å vinne verdenscupen i hopp sammenlagt to år på rad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I FORSVARSPOSISJON: Maren Lundby kan bli den første norske hopperen til å vinne verdenscupen i hopp sammenlagt to år på rad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For aldri har en norsk hopper klart å forsvare verdenscupen sammenlagt. Vegard Opaas (86/87), Espen Bredesen (93/94) og Anders Bardal (2011/12) var de eneste nordmennene som hadde klart å sikre seg den gule sammenlagttrøya før Bøverbru-jenta smadret alle sist sesong.

23-åringen vant ni renn og vant sammenlagt med klar margin.

- Det er veldig motiverende å kunne bli den første norske hopperen som forsvarer trøya. Jeg har ikke tenkt å sleppe meg noe nedpå. Jeg sikter ikke noe lavere, sier den ambisiøse Kolbukameratene-hopperen til NTB.

VM-revansj

Etter OL-gullet og verdenscuptriumfen er det store forventninger til totningen. Hun jager også VM-revansj etter den sure fjerdeplassen i Lahti. Da ledet Lundby etter førsteomgangen.

- Det jeg mangler er et VM-gull. Jeg har vunnet OL og verdenscupen. Revansjlysten er enormt stor etter fjerdeplassen i forrige VM, sier Lundby.

Fortsatt gnager nedturen og tårene fra Lahti.

- Jeg har ristet av meg den største skuffelsen, spesielt etter at jeg tok med meg OL-gullet hjem, men jeg har noe å rette opp, sier jenta som virkelig har sørget for at kvinnehoppingen får sin plass i rampelyset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer