Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maren Lundby kom på andreplass i Ljubno

Lundbys seiersrekke brutt

Det ble med seks strake seiere for Maren Lundby. Søndag ble hun nummer to bak Daniela Iraschko-Stolz.

PÅ ANDREPLASS: Daniela Iraschko-Stolz vant etter at Maren Lundby tok seks strake verdenscupseiere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
PÅ ANDREPLASS: Daniela Iraschko-Stolz vant etter at Maren Lundby tok seks strake verdenscupseiere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundby sikret lørdag sin sjette strake seier og seier nummer elleve i verdenscupen. Det var like mange som Roar Ljøkelsøy, som er mestvinnende på herresiden i norsk hoppsport. Hun passerte også Anders Jacobsens ti seirer.

- Det kjennes bra. Veldig hyggelig å ta min sjette strake verdenscupseier. Og det er utrolig stort å være på samme hylle som Ljøkelsøy. Han var mitt forbilde i mange år, sa Lundby til NTB etter lørdagens seier.

Søndag hadde hun muligheten til å passere Ljøkelsøy, men da måtte hun klatre forbi østerrikske Daniela Iraschko-Stolz og tyske Katharina Althaus i finaleomgangen i Ljubno.

Fikk svar

Lundby var på tredjeplass etter første omgang etter å ha hoppet 87,5 meter. Det var halvannen meter bak lederen fra Østerrike. Poengmessig skilte det 2,9 poeng de to imellom.

Lundby hoppet 90 meter i andre omgang, lengst av samtlige, men Iraschko-Stolz svarte med et hopp som kun var en halvmeter kortere. Dermed ble det østerriksk seier, mens Lundby slo Althaus i kampen om andreplassen.

OL-uttatte Silje Opseth var nummer 17 etter første omgang, og beholdt den plassen etter det siste hoppet. Anna Odine Strøm falt tilbake fire plasser til 24.-plass i finaleomgangen.

Favoritt

Maren Lundby er uansett storfavoritt i OL og øyner sammenlagtseier og OL-triumf i samme sesong.

- Jeg vet at jeg er god nok til å vinne. Hvis jeg hopper på mitt beste, tror jeg ingen slår meg, sa hun til NTB før helgens renn, som er de siste før Pyeongchang-OL.

Lundby skal dermed lade opp til OL med trening hjemme.

- Det handler om å gjøre det vi har gjort i mange år nå. Vi må være dyktig på å nullstille til hvert eneste renn. Rennene i Hinzenbach neste helg er avlyst, så nå får hun verdifull tid til å trene hjemme. Det blir bra med trening og litt hvile, sa landslagssjef Christian Meyer til NTB lørdag.

OL-rennet i Sør-Korea går 12. februar.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!