Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Lundbys tårevåte drama: - Jævlig. Mareritt. Det er svart. Husker ingenting

Ledet etter første omgang, men falt ned til fjerdeplass.

STERKE FØLELSER: Maren Lundby får en trøstende klem av trener Christian Meyer. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
STERKE FØLELSER: Maren Lundby får en trøstende klem av trener Christian Meyer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Maren Lundby (22) kom på den svært sure fjerdeplassen i damenes VM-renn i normalbakken i Lahti fredag kveld. Det skjedde etter at hun ledet etter første omgang.

Carina Vogt fra Tyskland vant. Japanerne Yuki Ito og Sara Takanashi fulgte på de neste plassene.

Lundby tok til tårene på sletta etter fjerdeplassen. Hun hadde alle tiders mulighet til å skrive norsk hopphistorie, men sviktet da det gjaldt.

- Det var helt jævlig å se firetallet komme opp. Det er ingenting i VM, sier 22-åringen til det norske pressekorpset på sletta i Lahti.

Følelsesladet

Minuttene etter rennet ble følelsesladet. Lundby tok til tårene flere ganger og klarte ikke å skjule skuffelsen. Vanligvis er hun en sindig jente uten de store ord og fakter. Denne gangen klarte hun ikke å holde tilbake noe.

SKUFFET: Maren Lundby blir fulgt av mediesjef Bjørn Einar Romøren etter rennet.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Maren Lundby blir fulgt av mediesjef Bjørn Einar Romøren etter rennet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Intervjuene med aviser, TV og radio ble en følelsesladet tirade.

- Jævlig. Det var et mareritt å se firetallet komme opp. Hadde det vært tredjeplass, ville jeg sittet tilbake med en annen følelse, oppsummerer hun.

Rar følelse

Å lede etter første omgang i et VM, er ikke noe du opplever hver dag - for å si det sånn. Den norske jenta vartet opp med en kanonhopp på 99,5 meter.

Lundby forteller at hun i pausen mellom omgangene hadde så mye adrenalin i kroppen, at hun følte «beina skulle svikte». Da hun satt alene igjen på toppen, ble hun trolig for ivrig i tjenesten.

Når Dagbladet ber henne beskrive hva hun tenkte på toppen, sier hun rett ut:

- Det er svart. Jeg husker ingenting.

Fortsatt er hun bare 22 år. Og trolig ble anledningen litt for stor. Rundt om i verden satt flere millioner TV-seere. På sletta var mamma Kristin. Og sportssjef Clas Brede Bråthen må ha tenkt at hoppet kan være forskjellen på himmel og helvete.

Gjør inntrykk

Et gull til Maren Lundby ville betydd enormt mye for norsk hoppsport. Hun kan riktignok skilte med fire førsteplasser i verdensupen denne sesongen. Men et VM-gull sender deg rett inn i historiebøkene, rett inn i evigheten.

LEI SEG: Maren Lundby. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
LEI SEG: Maren Lundby. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det spørs om ikke det siste hoppet kommer til å rulle resten av kvelden, sier Lundby på spørsmål om hvordan hun skal bruke fredagskvelden.

- Det er utrolig kjedelig for utøveren. Det gjør inntrykk når hun tar til tårene, sier sportssjef Bråthen.

Fortsatt har Lundby én mulighet igjen: Søndag arrangeres miks lagkonkurranse i VM. Hvert lag består av to menn og to kvinner.

Lundby er selvskreven på laget. Forhåpentligvis har hun klart å riste av seg skuffelsen også.

Les også: Tørk tårene, Maren. Det er lov å bomme

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media