Lunde Aarsheim nekter å overta tabelljumboen etter at Andersen fikk fyken

- Jeg er skuffet.

FERDIG: Sandnes Ulf avslutter samarbeidet med trener Asle Andersen. Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim nekter å overta treneransvaret. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FERDIG: Sandnes Ulf avslutter samarbeidet med trener Asle Andersen. Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim nekter å overta treneransvaret. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Asle Andersen var klar for nok en redningshøst med Sandnes Ulf. Men etter 8,5 år i klubben som spiller og trener, er det brått slutt.

Andersen fikk tirsdag beskjed om at han er ferdig som trener for eliteseriejumboen. Sandnes Ulf bekreftet avgangen onsdag.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er skuffet og at jeg mener klubben har gjort en stor feil ved å ta det valget, sier Andersen til NTB.

- Jeg må få to dager til å fordøye dette og være litt i stormen. Det har vært mange telefoner med mange støtteerklæringer fra sponsorer og fans som har snoket opp nummeret mitt. Det er godt å få slik støtte. Nå reiser vi på hytta i stedet for til Molde. Det ble en uventet sommerferie. Min første på vel 25 år, sier Andersen.

Nesten inn i himmelen To år på rad har Andersen og Sandnes Ulf skremt vekk nedrykksspøkelset med en heftig sesongavslutning. Nå må andre koster berge laget fra sykkelbyen.

- Jeg hadde ikke forventet dette. Vi skulle snu det til medgang igjen, slik vi har gjort de foregående sesongene. Vi hadde en karakter i trener- og spillergruppen til å klare det. Og mange av spillerne er tilbake fra skade, sier den sparkede Sandnes Ulf-treneren.

- Men jeg håper de klarer seg. Jeg har hatt en fantastisk opplevelse. Treet vokste nesten inn i himmelen, fra 40 tilskuere i 2. divisjon til tre år på rad i eliteserien, sier Andersen til NTB.

- Jeg garanterer at vi hadde klart det igjen. Vi har stått igjen som vinner ved målstreken to ganger på rad, sier den tidligere Bryne-spilleren.

«På bakgrunn av en totalvurdering av klubbens situasjon har Asle Andersen og Sandnes Ulf kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene. Spillere, trenere og ansatte i Sandnes Ulf er nettopp informert om at Asle Andersen gir seg som hovedtrener i Sandnes Ulf», het det i en pressemelding fra Sandnes Ulf.
Lever av resultater Denne sesongen har Sandnes Ulf slitt. Kun to seirer er det blitt på sesongens første 15 seriekamper. Med ti poeng ligger rogalendingene sist i eliteserien, tre poeng bak Haugesund på kvalifiseringsplassen.

- Du lever av resultater. Det har ikke vært godt nok denne sesongen. Det er mitt ansvar. Jeg er ikke fornøyd med poengfangsten, medgir Andersen.

Sandnes Ulf opplyste at assistent Bjarte Lunde Aasheim ville overta, men han har ifølge Sandnesposten takket nei av respekt for Andersen.

- Bjarte er en fantastisk støttespiller og inspirator. Han ville gjort en stor jobb for Sandnes, men har også gitt meg indikasjoner på at det ville blitt feil for ham nå, sier Andersen.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer