UVISS FREMTID: Kristine Lunde Borgersens avtale med den østerriske toppklubben Hypo Niderösterreich kan gå i vasken etter at trener Gunnar Prokop fikk sparken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
UVISS FREMTID: Kristine Lunde Borgersens avtale med den østerriske toppklubben Hypo Niderösterreich kan gå i vasken etter at trener Gunnar Prokop fikk sparken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Lunde Borgersen fikk beskjed om at kontrakten var annullert

Hypo-fremtiden usikker.

||| Den østerrikske toppklubben Hypo Niederösterreich har sparket Gunnar Prokop.

Det betyr at Kristine Lunde Borgersens avtale med håndballklubben kan gå i vasken.

Fredag skal Lunde Borgersen, Carmen Lungu, Gitte Aaen og Mette Melgaard ha fått beskjed om at kontraktene de har skrevet med Hypo ikke lengre er gyldig.

Det skyldes at storklubben har sparket mangeårig trener og leder Gunnar Prokop.

- Nå sier ledelsen i Hypo at kontrakter som er inngått av Prokop er annullert. Men selvfølgelig kan de ikke bare løpe fra sin avtale. Min kontrakt er ikke bare underskrevet av Prokop og meg, men også av et styremedlem, sier Aaen til danske Jyllands-Posten.

Hypo har vært en storklubb i europeisk damehåndball i en årrekke. Åtte mesterligatitler er det blitt.

Det er Gunnar Prokop som har løftet laget inn i toppsjiktet, men gradvis har den kontroversielle lederen mistet makt i klubben.

Delvis må finanskrisen ta skyld i det.

Prokops skandaløse opptreden da han løp inn på banen og stoppet en Metz-spiller for å hindre Hypo-tap i mesterligaen i oktober har også svekket trenerveteranen.

(NTB)