RISIKERER OPERASJON: Kristine Lunde-Borgersen skal ta nye bilder av den brukne fingeren på mandag for å undersøke om hun trenger operasjon. Det kan være ugunstig i forhold til å rekke VM i desember. Foto: Bo Amstrup,  EPA/Scanpix
RISIKERER OPERASJON: Kristine Lunde-Borgersen skal ta nye bilder av den brukne fingeren på mandag for å undersøke om hun trenger operasjon. Det kan være ugunstig i forhold til å rekke VM i desember. Foto: Bo Amstrup, EPA/ScanpixVis mer

Lunde-Borgersen risikerer finger-operasjon

- Håper vi slipper, sier landslagslegen.

(Dagbladet): Mandag skal håndkirurgen Jan Ragnar Haugstvedt ved Rikshospitalet vurdere om Kristine Lunde-Borgersen må opereres etter at hun brakk pekefingeren i kampen mot Larvik, skriver fvn.no.

Skaden setter VM-deltakelsen i Brasil i desember i fare, og en eventuell operasjon øker faren for at hun ikke rekker det, tror landslagslege Ola Sand.

- Jan Ragnar Haugstvedt er meget dyktig kirurg som vi i Olympiatoppen har benyttet en del ganger. Vi håper vi slipper operasjon, fordi det alltid er forbundet med en viss risiko. Dessuten kan det forlenge behandlingstiden hvis den ikke blir foretatt like etter skaden, sier Sand til fvn.no.

Enn så lenge er Lunde-Borgersen selv optimist.

- Jeg avventer bare hva de nye bildene viser. Det hjelper litt å vite at jeg har rukket mesterskap tidligere på tross av skadeproblemer. Det er også godt å vite at oppfølgingen fremover er optimal, sier hun.

Lunde-Borgersen er erstattet av Stabæks Karoline Næss i troppen til landslagssamlingen i Oslo og Rotterdam kommende uke.