TIL HYPO: Kristine Lunde Borgersen har skrevet under for Hypo, og skal for første gang i karrieren spille på et annet lag enn tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TIL HYPO: Kristine Lunde Borgersen har skrevet under for Hypo, og skal for første gang i karrieren spille på et annet lag enn tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Lunde Borgersen signerte for Hypo

Skiller lag med tvillingsøsteren for første gang.

|||

Kristine Lunde Borgersen går rett inn i playmakerrollen i østerrikske Hypo Niederösterreich.

30-åringen signerte tirsdag ettårskontrakt med den østerrikske toppklubben. Hun har opsjon på sesonger til. Lunde Borgersen kommer fra danske Viborg, hvor hun avslutter med mesterligafinale til helgen.

Tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen er klar for Györ. Det er første gang jentene ikke spiller på samme lag, men kort avstand mellom Wien og Györ gjør at det nok blir hyppige møter likevel.

Lunde Borgersen har vunnet en rekke titler i Danmark. Med landslaget er OL-gullet fra Beijing 2008 høydepunktet. Hun vil erstatte playmaker Oh Seong-ok i Hypo. Den koreanske jenta reiser hjem til Sør-Korea.

- Kristine er en spiller i verdensklasse, og den beste i sin posisjon. En rekke klubber var ute etter henne, og derfor er vi svært glad for at hun valgte oss. Vi er sikre på at hun vil erstatte Oh i playmakerrollen på en flott måte, sier trener Gunnar Prokop til ehfcl.com.

Hypo jakter på flere forsterkninger foran neste sesong.

(NTB)