HERJET: Snaut to år etter sin forrige landskamp slo Kristine Lunde-Borgersen til med et praktfullt comeback for Norge. Sørlandsjenta scoret på sine fire første skudd. Det var et godt bidrag på veien til norsk pauseledelse 14-7. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
HERJET: Snaut to år etter sin forrige landskamp slo Kristine Lunde-Borgersen til med et praktfullt comeback for Norge. Sørlandsjenta scoret på sine fire første skudd. Det var et godt bidrag på veien til norsk pauseledelse 14-7. Foto: Henning Bagger / SCANPIXVis mer

Lunde-Borgersen tilbake med et brak

Storspilte i comebacket da Norge utklasset Tyskland.

Kristine Lunde-Borgersen har fått et helt nytt liv utenfor håndballbanen, men tirsdag viste hun klasse etter mammapermisjon. Norge utklasset Tyskland 25-13 i verdenscupen.

Snaut to år etter sin forrige landskamp slo hun til med et praktfullt comeback for Norge. Sørlandsjenta scoret på sine fire første skudd. Det var et godt bidrag på veien til norsk pauseledelse 14-7.

Lunde-Borgersen spilte sin første landskamp siden 20. desember 2009. Den gangen scoret hun seks ganger i bronsekampen i VM mot Spania.

I februar fødte hun Matheo, og hverdagen ble snudd nesten på hodet. Et spesialsydd opplegg skal få 31-åringen i slag til Brasil-VM i desember. Neste år går OL i London. Det blir sannsynligvis hennes siste mesterskap.

Norge gikk fra 5-4 til 12-5 på vel ti minutter i 1. omgang. Den perioden avgjorde kampen. Kristines tvillingsøster, keeper Katrine Lunde Haraldsen, var som vanlig også i det pigge hjørnet. Hun reddet ni av 16 tyske skudd på mål før pause.

STORSEIER: Marit Malm Frafjord og Norge utklasset de tyske jentene, og vant hele 25-13. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
STORSEIER: Marit Malm Frafjord og Norge utklasset de tyske jentene, og vant hele 25-13. Foto: Henning Bagger / SCANPIX Vis mer

Det norske laget viste gode tendenser mot tamme Tyskland. Få baklengsmål er alltid gledelig.

Gøril Snorroeggen har vært ute av landslaget siden OL i 2008. Skademareritt er eneste dekkende ord for hennes tilværelse. Hun klarte seg bra mot Tyskland og fulgte opp målene fra dobbeltkampen mot Frankrike i juli.

Dominans Norge har dominert kvinnehåndballen kraftig siden 2006. På fem sesonger er fire av seks gull havnet på norske hender. I tillegg tok Norge et sølv og en bronse.

Thorir Hergeirsson overtok etter Marit Breivik sommeren 2009. Han vant sin første tittel i EM i fjor.

Før årets VM i desember er storstrategen Gro Hammerseng (gravid) definitivt uaktuell.

Det er høyst usikkert om Tonje Larsen (36) deltar. Etter Hammersengs morsplikter venter større ansvar i Larvik-laget for Larsen denne sesongen. Kombinert med belastningsrisiko gjør det at superveteranen ikke kan anses som noen het VM-kandidat.

Jevnt Vel to måneder før verdensmesterskapet ser medaljekampen vidåpen ut, og en rekke nasjoner har sjansen. Norge er blant disse, men ikke som noen favoritt. Det har ofte vært regelen før.

Norges Gøril Snorroeggen i kamp mot det tyske forsvaret. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
Norges Gøril Snorroeggen i kamp mot det tyske forsvaret. Foto: Henning Bagger / SCANPIX Vis mer

Onsdag møter Norge Frankrike i verdenscupen. Torsdag avsluttes gruppespillet mot Romania.

De to beste i gruppen får plass i lørdagens semifinaler.

(NTB)