Lunde etter vrakingen: - Noe av det tøffeste jeg har opplevd i min karriere

Fikk beskjeden i går kveld.

 NEDSLÅTT:  Katrine Lunde er veldig skuffet etter å ha blitt vraket til mesterskapet i Danmark.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NEDSLÅTT: Katrine Lunde er veldig skuffet etter å ha blitt vraket til mesterskapet i Danmark. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Katrine Lundes (35) russiske eventyr skulle sprites opp med et nytt VM-gull. Keeperveteranen får ikke spille i desemberfesten i Danmark.

- Jeg er veldig, veldig skuffet, og det er tungt nå. Dette er nok noe av det tøffeste jeg har opplevd i min håndballkarriere, sier Lunde til NTB.

- Jeg fikk beskjeden i går (mandag kveld). Dersom det skjer noe med de to andre keeperne, er jeg klar til å steppe inn. Jeg er jo nå reserve, legger hun til.

Overfor NTB vil ikke Lunde si så mye om sitt håp om å spille OL.

- Men det (OL) ligger jo der et sted.

Thorir Hergeirsson sier at det mest bekvemme hadde vært å ha med alle tre keeperne, men legger til at det beste er bare å ha to

- Vi har en sterk magefølelse på at Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg er best nå. Vi vet vi har en motivert Katrine som vil komme med. Hun er klar til å hoppe inn som reserve.

Overraskelse Tirsdagens VM-uttak var mye som ventet. Men at Lunde - Norges redningskvinne i mange EM, VM og OL - ikke skulle komme med, var egentlig utenkelig for de fleste.

Ikke minst etter suksessen og formbeskjeden hun har vist i Rostov Don i høst.

I VM går det mot ganske jevnt fordelt spilletid blant de norske keeperne. Lunde har siden 2004 vært soleklar norsk førstekeeper, og hun har langt på vei selv fått bestemme mengden spilletid. Endringen rundt målvaktene og spilletid kan ha vært en viktig årsak i uttaket.

Lunde gikk glipp av EM i fjor da hun var gravid. Utpå vinteren kom den førstefødte, og bare tre måneder senere var hun tilbake i spill for Györ.

Men forholdet til den ungarske klubben surnet kraftig allerede et snaut halvår før.

Da nektet ledelsen å betale Lunde full lønn - fordi hun ventet barn.

Dermed var splittelsen klar. Lunde flyttet videre østover. Hun startet profflivet i Danmark før det ble Ungarn og nå Russland.

På topp Hergeirsson har valgt tre VM-debutanter. Vilde Mortensen Ingstad, Marta Tomac og Stine Skogrand er klare for sitt første mesterskap for håndballjentene.

Norge er mestvinnende nasjon i kvinnemesterskap i historien og har spilt VM-finale i tre (to tap og seier i 2011) av de siste utgavene.

Den forrige VM-tittelen ble vunnet på hjemmebane i 1999.

I tillegg har Norge to OL-gull (2008 og 2012) og seks EM-titler.

Danmark-VM går i perioden 5.- 20. desember. Norge spiller sine gruppekamper i Frederikshavn.

Og om vel et halvt år venter Rio de Janeiro-OL. Der kan de norske jentene ta sitt tredje strake gull.

Det vil Lunde også ha med seg, men det kan bli tøft nå.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram