Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde går for OL-hat trick

Keeperveteranen Katrine Lunde (35) er med i OL-kampen for fullt igjen. Hun kan ta sitt tredje gull på like mange forsøk.

TILBAKE: Katrine Lunde skal kjempe mot Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø om to keeperplasser i Rio-OL.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TILBAKE: Katrine Lunde skal kjempe mot Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø om to keeperplasser i Rio-OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Fredag bekreftet landslagssjef Thorir Hergeirsson overfor Aftenposten at Lunde er med blant de tre keeperne som blir med i oppkjøringen og til OL.

Islendingen tørr ikke reise til Brasil med bare to målvakter.

- Da er jo alt som vanlig igjen. Motivasjonen og lysten er like stor som før. Kroppen føles bra, og jeg blir ikke sliten selv om jeg trener mye, sier Lunde til NTB.

Hun kom ikke med til europamesterskapet i desember. EM-paret ble Kari Aalvik Grimsbø (suveren i finalen) og Silje Solberg (variabelt mesterskap).

Det er bare lov å melde inn 14 spillere til OL, men godtatt å ha med en 15. som bor med laget og er med på treningene.

Høyst trolig meldes bare to norske målvakter på til selve OL. Dermed blir det nok et rotterace i månedene som kommer.

- Målet mitt er selvfølgelig å slå meg inn blant de 14, sier Lunde til NTB.

Hun er nå proff i Russland og jakter på en seier i mesterligaen. Der pågår hovedrunden, og finalehelgen går i mai i Budapest.

Lunde er dobbelt olympisk mester (2008 og 2012).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media