NORGE TIL TOPPS?: Det håper i alle fall VM-klare Kristine Lunde-Borgersen (til høyre) og Katrine Lunde Haraldsen.
Foto: Halvor Lea / Norges Håndballforbund / Scanpix
NORGE TIL TOPPS?: Det håper i alle fall VM-klare Kristine Lunde-Borgersen (til høyre) og Katrine Lunde Haraldsen. Foto: Halvor Lea / Norges Håndballforbund / ScanpixVis mer

Lunde Haraldsen mener Norge skal være favoritt

Klar til VM-start i solfylte Brasil.

Strand, sol og surfebrett er ikke den verste VM-innpakningen for Katrine Lunde Haraldsen (31).

Lørdag smeller det for Norge. Lunde Haraldsen spiller sitt niende mesterskap som norsk førstekeeper.

For et år siden startet EM i bitende norsk kulde på Lillehammer. Nå gjelder shorts og slippers gjelder lang stranden i Santos, men bading er forbudt for de norske. Forurenset vann kan gi mage-. og tarminfeksjon.

Brasil blir det tiende landet hun spiller OL, VM eller EM i: Norge, Danmark, Sverige, Frankrike, Ungarn, Kroatia, Makedonia, Russland og Kina.

- I VM kan TV-seerne vente seg masse energi og jubelbilder fra det norske laget. Folk forventer så mye av oss at det er vanskelig å overraske, sier Lunde Haraldsen til NTB.

Vrient Bak solbrillene lever et håp om å lure tungvekteren Russland. Russerne har vunnet fire av de fem siste VM-sluttspillene.

- VM-favorittene?

- Jeg synes det er mange. Vi er en av dem og Russland det samme. Frankrike kan være gode. Sør-Korea vet jeg ikke så mye om, og så tror jeg Montenegro kan gjøre det bra.

For tvillingsøster Kristine er det andre forutsetninger. Hun kan ikke matches like hardt. En skade i hånden satte henne utenfor i sju uker.

VM-oppkjøringen kunne nesten ikke vært mer vrien for henne. På toppen av det ble hun mamma for første gang i februar og var ute av spill en stund en god stund.

OFFENSIV:  Katrine Lunde Haraldsen mener Norge er favoritt, sammen med Russland og Frankrike.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
OFFENSIV: Katrine Lunde Haraldsen mener Norge er favoritt, sammen med Russland og Frankrike. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

Trener Thorir Hergeirsson må bruke kløkt for å få det beste ut av Lunde-Borgersen denne gangen.

Programmet Dette er Norges kamper i gruppespillet i VM:

Tyskland (3. des.): Mangler sin storskytter Grit Jurack. Et ganske bra lag, men høyst overkommelig.

Kina (4. des.): Verdens mest folkerike nasjon får ikke til noe storlag på håndballbanen. Bør slås uten den store dramatikken.

Island (6. des.): Blir bedre og bedre for hver sesong, men har et godt stykke igjen til toppen.

Angola (7. des.): Utradisjonell håndball, Nummer sju i VM-2007. Tapte bare 21-23 mot verdensmester Russland i forrige VM.

Montenegro (9. des.): Gruppefavoritt hos mange. Stjernen Bojana Popovic har med seg nesten et helt klubblag til VM. Drar fordel av mange hviledager i mesterskapet.

(NTB)