I NY FINALE: Katrine Lunde og Heidi Løke er nok e ngang i Mesterligafinalen i håndball med sitt Györ. Her redder Lunde et forsøk fra Midtjyllands Cornelia Nicke Groot i dagens semifinale.Foto: AP /MTI,Aniko Kovac/ NTB Scanpix
I NY FINALE: Katrine Lunde og Heidi Løke er nok e ngang i Mesterligafinalen i håndball med sitt Györ. Her redder Lunde et forsøk fra Midtjyllands Cornelia Nicke Groot i dagens semifinale.Foto: AP /MTI,Aniko Kovac/ NTB ScanpixVis mer

Lunde og Løke til mesterligafinale

Slo danske Midtjylland i semien.

Heidi Løke, Katrine Lunde og de regjerende mesterne i Györ tok seg lørdag til finalen i mesterligaen i håndball med 29-26-seier over danske Midtjylland.

Midtjylland var langt fra favoritter i lørdagens semifinale, men måtte til slutt bare gi tapt med knepne tre mål etter å ha ligget under med fem mål til pause.

- Vi var godt forberedt, men kom ikke ordentlig opp i dem i starten. Derfor fikk de komme tett på og skyte. Keeperen hadde ikke sjans, sa Midtjylland-back Stine Jørgensen.

Den første omgangen var det Györ som kontrollerte, men danskene kom mer med mot slutten av oppgjøret. Katrine Lunde i Györ-buret vartet opp med flere gode redninger, som holdt ungarerne i førersetet helt til siste kast.

I tillegg til at Lunde spilte en god kamp for det ungarske stjernelaget, var også Heidi Løke mye involvert i seieren. Hun noterte seg for tre scoringer.

Györ skal spille finale søndag mot Budocnost Podgorica fra Montenegro, som slo Vardar Skopje (Makedonia) 22-20 etter ekstraomganger i den andre semifinalen lørdag. Det spilles også bronsekamp søndag.

(NTB)